30 Ağustos 2014 Cumartesi

Trabzonsporun Rakipleri " Legia Varşova "


Legia Varşova
   

        1916 yılında  Polonya'nın Varşova kentinde kuruldu. I. Dünya Savaşı'ndan sonra Polonya Ordusu'nun takımı olarak kabul edildi. 1949-1957 yılları arasında CWKS Warszawa (Merkezî Ordu Spor Kulübü - Varşova) olarak biliniyordu.Renkleri Yeşil-Beyaz ve kırmızıdan olsumaktadır. Maçlarını 31800 kapasiteli Pepsi Arena da oynamaktadır
         
           Polonya ligini 11 kez ,Polonya kupasını 16 kez , Polonya süper kupasını 4 kez ve Polonya lig kupasınıda 1 kez kazanma basarısı göstermişlerdir

            Geçen sezon Trabzonspor ile aynı grupta yer alan Varşova ekibi, temsilcimize her iki maçta da 2-0'lık skorla boyun eğmiş ve J Grubu'nu son sırada tamamlamıştı.

              2013-14 sezonunu Polonya'da şampiyon olarak tamamlayan Legia, Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandı. 2. Eleme Turu'nda St. Patrick's'i farklı geçen Polonya temsilcisi, 3. Eleme Turu'nda da Celtic'i iki maçta da mağlup etmeyi başardı. Ancak ikinci maçta cezalı oyuncu oynattıkları gerekçesiyle hükmen mağlup ilan edilmiş ve UEFA'nın kararıyla Avrupa Ligi'nin yolunu tutmuştu.


               Bu sezon sadece Katowice'den Lukasz Budzilek'i kadrosuna katan Polonya temsilcisi, Metalist'ten sonra temsilcimizi en çok zorlayacak ekip olarak gözüküyor. Bilindiği üzere Legia Varşova'nın oldukça ateşli bir taraftar grubu bulunuyor. Lige mağlubiyetle başlamasına karşın durumu iyi toparlayarak 2. sıraya kadar yükseldiler.

         

Trabzonsporun Rakipleri " K.S.C. Lokeren Oost-Vlaanderen "

            
 K.S.C. Lokeren Oost-Vlaanderen 


               1920 de  Racing Club Lokeren Futbol Kulübü olarak Lokerenil içinde Doğu Flanders kuruldu, ancak takım etkinliği gelecek yıl durdu. 22 ocak 1923 Racing Club Lokeren tekrar faaliyete gecmiştir Maddi sorunlar nedeniyle şehrin diğer takımı olan   Koninklijke  cambridge united F.C. ile birleşti ve kulubun yeni ismi Koninklijke Sporting Lokeren Club oldu.daha sonrada 2000 yılında, kulüp Koninklijke Sint-Niklaas Sporting Lokeren Sint forma S.K.E.-Niklaas Waasland birleşti. Renkleri sarı-siyah ve beyazdan olusmaktadır. Maçlarını 12000 kapasiteli Deknamstadium da oynamaktadır

            Günümüze kadar pek bir basırısı olmaya Lokeren bir kez Belçikada şampiyon olmustur. 1 kez de Belçika kupasını kazanma basarısı göstermıslerdır .Avrupa kupalarında da önemli bir başarısı yoktur en buyuk basarısı 1981 de oynadıkları uefa kupasında Çeyrek finaldir.

         Gruplara Hull City'yi eleyerek kaldı. Premier Lig ekibinin rotasyona gitmesinden faydalanan Peter Maes'in talebeleri, ilk maçta 1-0 yendikleri rakiplerine ikinci maçta yenilmelerine karşın elemeyi başardı.
Lokeren'de ön plana çıkan oyuncular olarak iki golcü, Hamdi Harbaoui ve Mbaye Leye dikkat çekiyor. Öte yandan kadrolarında 28 yaşındaki Türk futbolcu Onur Kaya'yı bulunduruyorlar.
      

          Bu sezon Belçika Ligi'ne tutuk bir giriş yapan Lokeren, 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 7 puanla 7. sırada bulunuyor.

Trabzonsporun Rakipleri " Metalist Kharkiv Fc "



 Metalist Kharkiv Fc



          1925 yılında kharkivde kurulana metalist günümüze kadar pek çok isim değişiklikleri ile gelmiştir en son 1992 de Metalist Kharkiv Fc adını almıstır.Kulubun renkleri sarı-lazcivert ve siyahtır.Maçlarını 40000 kapasiteli OSK Metalist stadında oynamaktadır
   
             Ukranya liginde Shaktar ve Dinamda sonra önde gelen takımlarındandır Ukranya liginde şampiyonugu yoktur Soyetler birliği zamanında 1 şampiyonluk kazanmıstır.


Ukrayna Ligi'ni geçen sene Mircea Lucescu'nun Shakhtar'ı ve Dnipro'nun ardından 3. sırada tamamlayan Metalist, bu sezon Avrupa Ligi'ne play-off turundan dahil oldu. Polonya'dan Ruch Chorzow ekibiyle eşleşen Kharkiv kulübü, deplasmanda golsüz berabere kaldığı rakibini rövanşta devirerek adını gruplara yazdırdı.

Sezona Myron Markevych yönetiminde başlayan Ukrayna temsilcisi, henüz ligin 3. haftasında hocayla yollarını ayırarak göreve Ihor Rakhayev'i getirdi.


Avrupa Ligi'nin gediklilerinden olan Ukrayna ekibi, 2010-11, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında üst üste gruplardan çıkma başarısı gösterdi. Geçen sezon şike yaptığı gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilen Metalist, bu sezon Avrupa Ligi'nde kaldığı yerden devam etmeyi umuyor.

Daha önce Türkiye'den Beşiktaş ve Galatasaray UEFA Kupası'nda eşleşen Kharkiv, 2008-09 sezonunda siyah beyazlıları elerken, aynı sezon sarı kırmızılıları da 1-0'lık skorla geçmeyi başarmıştı.


            Metalist'in UEFA Avrupa Ligi'nde önündeki en büyük engel ülkedeki iç savaş. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle UEFA Acil Durum Komitesi, Avrupa kupası maçlarının sadece Dnipropetrovsk, Odesa, Kiev ve Lyiv'de oynanabileceğini açıkladı.

Aksi bir karar çıkmadıkça Kharkiv ekibi, maçlarını play-off turunda olduğu gibi Kiev'de oynayacak.




Beşiktaşın Rakipleri " Futbol Kulübü Asteras Tripolis "


Futbol Kulübü Asteras Tripolis

     



                  1931 de Trablus da kurulmustur ancak 1932 yılında Trablus'ta tüm futbol kulüpleri geçici olarak kapatilmistir.Aynı zamanda, Minas Tsavdaris futbol kulübü kurulmuş ama hiç bir zaman resmi olaak kabul edilmediğinden 1938 yılında  Asteras Tripolis bu kulubun oyuncularını transfer ederek tekrar bi canlama dönemine girmiştir.


           Sarı-lacivert renklere sahip olan Yunan temsilcisi maçlarını 7 bin 500 kişi kapasiteli Kolokotronis Stadı’nda oynuyor.

        Geçtiğimiz sezon Yunan Ligi’ni 5. sırada tamamlayan Asteras’ın kulüp tarihinde önemli bir başarısı bulunmuyor Avrupa kupalarında son 3 yıldır mücadele eden Yunan ekibi, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemesine 2. turdan katıldı ve sırasıyla RoPs, Mainz ve M.Tel-Aviv'i eledi. Asteras'ın kadrosunda 10'un üzerinde yabancı futbolcu bulunuyor. 
           . 
Ayrıca 2011 sezonunda şike yaptıkları gerekcesi ile küme düşürüldüler
                   

Beşiktaşın Rakipleri " Fudbalski Klub Partizan "


Fudbalski Klub Partizan



       4 Ekim 1945'te Sıbistanın baskenti belgrad da kurulmuştur.  Maçlarını 32710 kapasiteli Stadion Partizana'da oynarlar.renkleri siyah-beyazdır. Takımı iç sahada oynadığı maçlarda ateşli bir taraftar grubu olan Grobari Jug destekler.


      Partizan Futbol Kulübü 20 kere lig şampiyonu oldu. Ayrıca 10 kere de Yugoslavya ve daha sonradan Sırbistan Kupası'nı müzesine götürdü. Partizan tam dört kere hem şampiyon ve hem de kupa galibi olmuştur ve ülkenin bu alanda kupa rekorunu halen elinde bulundurmaktadır.

      Partizan. Ateşli taraftarıyla nam salan bir Sırp ekibi, son sezon hariç kalan 6 sezonda üst üst 6 kez şampiyon olmuştu. Takımda oldukça önemli bir yere sahip olan Aleksandar Mitrovic'i Anderletch'e, Milos Jojic'i ise Borussia Dortmund'a kaptıran Partizan'ın kadrosunda Galatasaray'ın eski futbolcusu Sasa İlic kaptan olarak görev yapıyor.
     
     Lige Tottenham gibi iyi bir başlangıç yapan Partizan, 3 maç oynadı ve zirvede yer alıyor. Beşiktaş ve Partizan eşleşmelerinde oynanacak maçlarda, maçlardan çok tribün şovları ön plana çıkabilir

Beşiktaşın Rakipleri " Tottenham Hotspur "



Tottenham Hotspur Football Club




            1882 yılında All Hallows kilissesi öğrencileri tarafından  Kuzey Londra'da kurulmuş bir kulübüdür. Renkleri Lacivert-Beyaz olarak kabul edilmiş  Kulüb maçlarını  36310 kapasiteli White Hart Lane de oynamaktadır Kulübün Latince motto'su Audere est Facere'dir; (anlamı: "Cesaret etmek yapmaktır.") Amblemi bir futbol topuna tünemiş horozdur. Kulüp, yakın komşusu olan Arsenal ile uzun bir tarihe sahip olan bir rekabet içindedir, bu iki takım arasındaki maçlar Kuzey Londra Derbisi olarak bilinir.

             Tottenham, İngiltere'de bir çok ilklere imza atmıs bir takımdır.  hem ligi, hem kupayı kazanmayı başarmış ilk takımdır. Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak Avrupa'da kupa kazanan ilk İngiliz takımı olmuştur.   yeni adıyla ilk UEFA Kupası'nı kazanmışlardır. 1980'lerde Spurs, birçok kupa kazanmıştır; iki kez FA Cup, bir kez FA Community Shield ve 1983-84 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmışlardır. 1990'larda FA Cup ve Lig Kupası'nı kazanmışlardır. 2008'de Lig Kupası'nı bir kez daha kazanmışlardır; 
               Geçtiğimiz sezon Premier Ligi altıncı sırada bitiren Tottenham, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.
2013-14 sezonuna Villas Boas önderliğinde başlayan Tottenham daha sonra takımın efsane isimlerinden Tim Sherwood ile sezona devam etme kararı aldı. Sherwood'la da başarısız sonuçlar alınınca eski Tottehnam futbolcusu Sherwood'la da yollar ayrıldı.
Londra ekibi sezonun sona ermesiyle takım menajerliğine 42 yaşındaki Mauricio Pochettino'yu getirdi. 2014-15 sezonuna Pochettino ile başayan Tottenham, Premier lige müthiş bir başlangıç yaptı. Kuzey Londra ekibi ilk iki haftada 6 puan toplarken henüz kalesinde gol görmedi. 
UEFA Avrupa Ligi play off turunda Rum Kesimi temsilcisi AEL Limassol ile eşleşen Tottenham, iki maçta da rakibini mağlup ederek grup aşamasına kaldı.
Kadrosunda bir çok yıldız bulunduran Tottenham'da, takımın en önemli isimleri Adebayor, Christian Eriksen ve Erik Lamela olarak görülüyor. 
Londra ekibi, transferde sessiz kalsa da ABD'li DeAndre Yedlin ile Federico Fazio gibi yıldızı yukselen  futbolcuları transfer etti.  
              

Avrupa Ligi Kuraları




A Grubu : Villareal-Mönchengladbach-Zürich-Apollon Limasol
          Grupta hemen hemen butun takımların sansı var ama öncelik ispanyol temsilcisi Villareal de          ardından M.gladbahc geliyor bu ikilinin kötü maçlar cıkarmaları durumunda zürich devreye girer                

B Grubu : Kopenhag-Club Brugge-Torino-Helsinki
           Grupta ilk sırayı torinonun almasını beklıyorum ardından C.Brugge ve Kopenhag cekişir Helsinki ise grubun zayıf halkası gibi gözukuyor


C Grubu : Tottenham-Beşiktaş-Partizan-Asteras
            Grupta Tottenham favori gibi gözukuyor ama Beşiktaşın oynadıgı Arseal maçlarını gö önune alırsak en az tottenham kadar sansı var Partzan taraftarının etkısı ıle kendi sahasında toplayabıldıgı kadar puan toplamaya calısacak grubun zayıf halkası Asteras  onlar ılk defa katıldıkları bu kupada gruplara kalmayı basrdılar ama burdan ötesi zor

D Grubu :Salzburg-Celtic-Dinamo Zagreb-Astra Giugiu
             Celtic favori gibi duruyor ama bu sezon eski Celticin yerinde yeller esiyor bu sezon işleri cok zor grupta Salzburg lider olarak çıkarda ıkıncı takım için hepsinin şansı var benim favorim rumen temsilcisi Astradan yana

E Grubu :P.S.V-Panathinaikos-Estoril-Dinamo Moskova
              Eski güçlerinde olmayan takımlar aynı gruba dusmus bir süpriz yaparak burdan Estoril bile cıkabılır bir üst tura ben her seye ragmen PSV nin grubu lider bitireceğini düşünüyorum

F Grubu : İnter-Dnipro-St.Etienne-Karabağ
              İnterin kolayca bir üst tura cıkacagı bir grup St.Etienne ise kendi evinde alacagı sonuclar ile üst tura cıkması en muhtemel takım konumunda Karabağ süpriz yaparak gruplara kaldı ama olar ıcın bu bile basarı sayılır

G Grubu :Sevilla-Standard Liege-Feyenord-Rijeka
           Son şampiyon Sevilla için kolay bir grup zorlanmazlar Standard ve Feyenor ikinci olabilmek için çekişir Rijeka avrupaya veda eder.

H Grubu :Lille-Wolfsburg-Everton-Krasnador
            Avrupa ligi kuralarının en zor grubu buols gerek deyim yerindeyse ölüm grubu , Bu grup için yorum yapmaa gerek yok aslında sadece sunu soyleyebılırım grubun zayıf halaksı  Krasnador gibi gözüküyor

 I Grubu : Napoli-Sparta Prag-Young Boys-Slavan Bratislava
           Napoli ve Sparta prag kol kola bir üst tura çıkarlar  young boys ve Bratislava is avrupa ligine veda ederler.

J Grubu : Dinamo Kiev-Steau Bükreş-Rio Ave-Aalborg
             Dinamo Kievin agır bastıgı bu grupta penaltılar ile sampiyonlar liginden elenen Steau bukres ve Rio Ave arasında gecmesini beklediğim bir grup

K Grubu : Fiorentina-Paok-Guingnamp-Dinamo Minks
           Fiorentina grup liderliğini alır arkasından Paok gelir Guingnamp ve D.Minks ise 3 ve 4 olarak grubu bitirirler

L Grubu : Metalist Kharkiv-Trabzonspor-Legia Warsova-Lokeren
            Trabzonspor için kolay bir grub gibi gözüküyor zorlayacak tek takım gecen sezonda aynı grupta yer aldıgı ve ıkı mactada yendıgı Legia Warsova olark dıkkat cekıyor bu sezon daha ıyıler celtıcle oynadıkları maclardan gordugumuz kadarı ile Metalist ise bence bu grupta fazla br sey yapamaz ülkede ki karısıklık onlarıda kötu etkıler.

29 Ağustos 2014 Cuma

Hafta Sonu Futbol Ekranı 29 Ağustos -1 Eylül 2014


29 Agustos  Cuma
20:00 Bucaspor                 vs Altınordu                          TRT Spor (TRT 3)
21:00 Balıkesirspor         vs Akhisar Bld.                  LİG TV 2 / HD
21:00 Çaykur Rizespor       vs Gençlerbirliği                  LİG TV / HD
21:30 Augsburg                 vs Dortmund                          TRT HD 

30 Agustos Cumartesi
14:45 Burnley                 vs Manchester United          LİG TV 3 / HD
16:30 Leverkusen         vs Hertha Berlin                  TRT Spor (TRT 3) , TRT HD 
17:00 Manchester City       vs Stoke City                  LİG TV 3 / HD
17:00 Samsunspor         vs Giresunspor                  TRT 1 / HD
18:30 Eskişehirspor         vs Torku Konyaspor          LİG TV 2 / HD
19:00 Bursaspor                 vs Galatasaray                  LİG TV / HD
19:30 Everton                 vs Chelsea                             LİG TV 3 / HD
19:30 Schalke 04         vs Bayern München          TRT Haber / HD
20:00 Adana Demirspor     vs T. Denizlispor                  TRT Spor (TRT 3)
21:00 İstanbul Başakşehir   vs Kasımpaşa                  LİG TV 2 / HD
21:45 Mersin İdmanyurdu vs Beşiktaş                          LİG TV / HD 
00:00 Toronto FC         vs New England R.           Sports TV / HD

31 Agustos Pazar
 00:30 Palmeiras            vs Internacional                        LİG TV 3 / HD   
 15:30 Aston Villa         vs Hull City                            LİG TV 2 / HD 
 15:30 Tottenham         vs Liverpool                            LİG TV 3 / HD
 17:00 Orduspor                 vs     Kayserispor                    TRT Spor (TRT 3)
 18:00 Leicester City         vs Arsenal                            LİG TV 3 / HD
 18:30 Freiburg                 vs Mönchengladbach            TRT Haber / HD 
 18:30 Kayseri Erciyesspor vs Trabzonspor                    LİG TV / HD
 18:30 Sivasspor                 vs Gaziantepspor                    LİG TV 2 / HD
 19:15 Krasnodar         vs Dinamo Moscow            LİG TV 3 / HD
 20:00 Karşıyaka                 vs Antalyaspor                    TRT Spor (TRT 3)
 21:00 Fenerbahçe         vs Karabükspor                    LİG TV / HD
 22:00 Corinthians         vs Fluminense                    LİG TV 3 / HD

1 Eylül Pazartesi
03:00 Chivas USA         vs Los Angeles Galaxy            Sports TV / HD
   

Şampiyonlar Ligi Grupları



A Grubu : Atletico de Madrid-Juventus-Olympiacos FC-Malmö FF
                Bu grubun favorisi Atletico Madrid olarak gözüküyor buyuk olasılıkla Juventusta gurbtan ikinci olarak bir üst tura yukselecektir üçüncülük olarak olympiakos ve malmö çekişicek ama ben olympiakosun grubu üçüncü bitirerek Avrupa ligine gideceği kanaatindeyim

B Grubu : Real Madrid-Basel-Liverpool-Ludogorets Razgrad
               Bu gruptada hemen hemen birinci ve ikinci olacak takım belli Real Madrid ve Liverpool , Avrupa ligine gitmek için en buyuk avantaj Baselden yana gruplara kalarak buyuk bır ıs basaran bulgar temsılcısı buyuk ıhtımalle burdan ileri gidemıyecektir.

C Grubu : Benfica-Zenit St. Petersburg-Bayer 04 Leverkusen-AS Monaco
               Gruplar içerisinde en zor grup bu olsa gerek ölüm grubu dedikleri cinsten bu grupta herkesin şansı var zayıf halka bulmak zor ama birileri elenecek tabi ki ben ilk iki için Monaco ve Leverkuseni şanslı göruyorum Avrupa Liginede Benfica gider Zenit evine döner gibi

D Grubu : Arsenal-Borussia Dortmund-Galatasaray-RSC Anderlecht
                Temsilcimiz Galatasarayın oldugu bu grupta Dordmund ve Arsenal arasında ilk iki için bir çekişme bekliyorum amcak bu iki takımın kötu lması durumunda Galatasaray devreye girecektir Anderlechtin bu grupta pek şansı yok gibi gözüküyor.

E Grubu : Bayern Münih-Manchester City -CSKA Moskova-AS Roma
              B.Münih ve M.City arasındaki liderlik savasına Romada katılmaya çalısacak olsada bana göre ancak üçüncülük ile yetineceklerdir CSKA Moskovada evine geri döner

F Grubu : Barcelona-Paris Saint-Germain-Ajax Amsterdam-APOEL
            Barcelonanın gurubu lider bitirecektir arkasından ikinci sıra için Ajax ve P.S.G çekişeceklerdir kadro yapısı ilede buyuk ihtimalle Paris ikinci olarak bir üst tura çıkarken Ajax Avrupa liginin yolunu tutar APOEL için ise Barcelona ve P.S.G deki yıldızları seyreme fırsatı dogdugu için mutlu olurlar
G Grubu : Chelsea-Schalke 04-Sporting Lizbon-Maribor                                                                                          Chelsea  gurubu lider bitirecektir arkasından ikinci sırayı Sporting Lizbon alacaktır maribor ve Schalke Avrupa Ligine gitme yolunda uğraş vereceklerdir
H Grubu :Porto-Shakhtar Donetsk-Athletic Club Bilbao-BATE Borisov                                                                     Gecen sezon ki hayal kırıklıgından sonra porta yenı bır anlayısla sezona basladı bu gru onlar için ideal gibi gözukuyor Shakhtar  onları zorlayacaktır Bilbaao ve bate den bir supriz gelebilir karısık bir grup ama Porto bu gruptan cıkacaktır.

28 Ağustos 2014 Perşembe

Rüya Bitti !!!



        Evet başlıktada dediğim gibi rüya bitti artık iki maçtada Arsenali salladık ama yıkamdık. Artık  Arsenal maçlarını unutup bir an önce lige konsantre olmalı Beşiktaş eğer nasıl elimizden kaçırdık diye hayıflanmaya baslarsa lige de elveda derler lig uzun bir maraton ama hemen geci veriyor birde bakmıssın sezon bitmiş yine sen şampiyonluktan uzakta bir yerlerde ligi bitirmissin.

         Arsenal ve Feyenord maclarında takım olarak oynadıgı guzel futbolu lige yansıtmalı Beşiktas yöneticilerde bir an önce yapacaklarsa transferi yapmalı ve artık bu konuda kapanmalı önümüzde koca bir sezon var artı Avrupa ligi artı Turkıye kupası var Şampiyonlar liginden elenmek dünyanın sonu değil elbet ,

        Beşiktaşın önü açık oynadıgı oyun oyuncuya baglı degil sisteme baglı bir anlayıs yavas yavas takıma oturmus gozukuyor biraz daha insiyatif alıp oyunun final paslarını yapabilicek bir oyuncuya ihtiyaç var gibi duruyor birde sag bek olmassa olmaz bu takım için devsirme sag beklerle  yurumez butun sezon, şampiyonlar liginde oynadıgı oyunu ligin geneline yayabilirlerse bu sezon sampiyon olmalarını kımse engelleyemez

27 Ağustos 2014 Çarşamba

1.Hafta Spor Toto 29 Ağustos 02 Eylül 2014



1FENERBAHÇE AŞ.-KARDEMİR KARABÜKSPOR-PAZAR21.001
2BURSASPOR-GALATASARAY AŞ.-CUMARTESİ19.001
3MERSİN İDMANYURDU-BEŞİKTAŞ AŞ.-CUMARTESİ21.452
4KAYSERİ ERCİYESSPOR-TRABZONSPOR AŞ.-PAZAR18.302
5SİVASSPOR-GAZİANTEPSPOR-PAZAR18.301
6BALIKESİRSPOR-AKHİSAR BLD.GENÇLİK SPOR-CUMA21.0010
7ÇAYKUR RİZESPOR AŞ.-GENÇLERBİRLİĞİ-CUMA21.001
8ESKİŞEHİRSPOR-T.KONYASPOR-CUMARTESİ18.301
9İSTANBUL BAŞAKŞEHİR AŞ.-KASIMPAŞA AŞ.-CUMARTESİ21.0002
10TOTTENHAM-LIVERPOOL-PAZAR15.3010
11SCHALKE-B.MÜNİH-CUMARTESİ19.302
12ROMA-FIORENTINA-CUMARTESİ21.451
13AC MILAN-LAZIO-PAZAR19.0020
14REAL SOCIEDAD-REAL MADRID-PAZAR22.002
15VILLARREAL-BARCELONA-PAZAR20.002

             Uzun bir aradan sonra spor toto süpr lig tekrar baslıyor bende bu sezon spor toto tahminlerimi yorum ile pekiştirmeye çaılısıcam elimden geldiğince Bu sezon tüm takımların istediği şekilde gecmesi dileğiyle Tüm takımlara basarılar.
   
   1FENERBAHÇE AŞ.-KARDEMİR KARABÜKSPOR : Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe  takımda fazla bir değişiklik yapmadı sadece Diegoyu alarak transferi kapattılar gerçi Ersun Yanalın istifa etmesi onlar için bir handikap gibi gözüksede hem Aykut Kocaman ile Hemde Ersun Yanalın yanında yardımcı hocalık yapan İsmail Kartalı takımın basına getirerek dogru bir karar verdi Aziz Baskan . Karabükspor ise gecen sezon oynadıgı futbolun hakkını alarak  avrupa kupalarına katıldılar ilk turda Rosenborgu eleyerek ikinci turda St ettienne  ile eşleştiler ve ilk maçı 1-0 kazandılar Bu senede amaçları Avrupa kupalarına katılmak olucak bu maçtan önce onuyacakları zorlu St.Etienne deplasmanı onlar acısından daha önemli oldugundan bu maça fazla konsantre olamıyacaklardır o maçın verdıgı mental ve fiziksel yorgunluk bu maça etki  edecektir muhakkak bence Fenerbahçe kaybetmez. 1

  2) BURSASPOR-GALATASARAY AŞ. : Bursaspor sezona hoca değişikliği ile girdiler takımın başına Senol Güneş gibi bir hocayı getirdiler bence en dogru kararı verdıler sezona  bir onnceki sezonda oldugu gibi yıne Avrupadan elenerek basladılar. Galatasaray ise sezon yeni hoca ile baslayan takımlardan bir tanesi Baskan Ünal Aysal ya Hollanda yada Alman ekoluden bir hoca ile anlasıcaz demesine ragmen yine bir italyan ile anlastılar Prandelli italya Milli takımını bırakır bırakmaz Galatasarayla anlastı Fatih Terimden sonra bir turlu toparlanamayan Galatasaray sezona bursa deplasmanında giriyor onlar bu hazır olmayan göruntüsu ile maç kazanmaları cok zor Bursa kaybetmez. 1

   3) MERSİN İDMANYURDU-BEŞİKTAŞ AŞ. :  Bir yıllık aradan sonra tekrar süper lige çıkan Mersin İdmanyurdu artık klasıklesen cıkan takım hocasını değiştirmek zorundaymıs gibi sezona hoca değişikliği ve bir çok yeni transferlerle baslayacak aynı zamanda yeni bir stadda maçlarını oynayacaklar daha hazır bir görüntüleri yok zamana ihtiyaçları var gibi gözüküyor. Beşiktaş ise sezona şampiyonlar ligi yuzunden  erken bir start verdi daha hazırlar hele birde Arsenal elenerek şampiyonlar ligine kalınırsa moral açısındanda üst seviyede olurlar ki  bu maçı kaybetmezler. 2

   4)KAYSERİ ERCİYESSPOR-TRABZONSPOR AŞ :  K.Erciyesspor da sezona yeni bir teknik adamla giren takımlardan gecen sezon Hikmet hoca takımı ligde bırakmıstı ama bu sezon takımla anlasamayınca ayrıldı ve yerine Bülent Korkmazı getirdiler onlarda bu sezon ligde kalmak amacı ile bir çok transferler yaptılar ama daha hazır değiller bide gecen sezonun takım açısından en iyilerinde bir olan Yasini Galatasaraya sattılar.Trabzonspor da bir hoca değişikliği vardı. takımı Vahid Hailhodzice emanet ettiler onlarda hazırlık kampını ıyı gecıremediler ama oynadıkları Avrupa ligi ön elemesinde takımda ısık görüldü gibi takım neredeyse yeniden yaratıldı bir arada oyanayarak daha iyi olacaklar gibi geliyor su asamada Erciyesden daha hazırlar kaybetmezler. 2


    5) SİVASSPOR-GAZİANTEPSPOR :  Gecen sezonun flas takımı Sivasspor  kadrosunu koruyarak en önemlisi hocası R.Carlosu takımda tutarak buyuk iş yaptı bu sene daha bir dikkat edilmesi gereken bir takım halıni alacaklar bana göre .Gaziantepspor ise Sergen Yalçından boşalan koltugu Okan Buruk ile doldurdular kadroyu neredeyse bastan yaratan Okan hoca bu sene düşme korkusu yasamayan üst sıralar için oynayan bir Gaziantepspor yaratmaya calısıyor ancak takım yeni oldugu için tam anlamıyla uyum içinde değiller oturmus bir Sivasspor karsısında galip gelmeleri çok zor Sivas kaybetmez. 1


      6) BALIKESİRSPOR-AKHİSAR BLD.GENÇLİK SPOR : 37 yıl aradan sonra süper lige çıkan Balıkesirde iskelet kadro korundu ve süperlig tecrübesi olan isimler ile takım güçlendirildi.Akhisar ise Hamza hocanın milli takımın basına gecmesi ile birlikte boşalan koltuga Mustafa Reşit Akçay ile doldurdular nerdeyse köklü bir değişiklik yaptılar en büyük kayıplarıda Nianse oldu iyi para kazandılar ama boslugu kolay kolay dolmaz yeni bir takım huviyetindeler bu deplasmanda işleri çok zor gibi geliyor Balıkesir kaybetmez . 01


     7) Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği : Sezona Mehmet Özdilek ile girecek olan Rizesporda fazla bir takviye yapılmadı gecen sezondan oturmus bir kadrosu olan takıma bir kaç takviye ile sezona baslıyacak en son olarak Beşiktaştan Holoskoyu  alarak forvet hattını da güçlendiren Rizespor lige hazır bir görüntü içeriside. Gençlerbirliği ise sezona hoca karmasası ıle basladı once kemal özdes ile anlastılar sonra o istifa edince yerine  Mustafa kaplan ile anastılar transferde fazla etkın gözukmeyen ankara ekibi son olarak Jimmy Durmazı Olympiakosa sattı.tam bi kapalı kutu gibi benim açımdan daha hazır gözuken Rizespor kendi evinde bu maçı kaybetmez gibi .. 1

    8) Eskşehirspor -Torku Konyaspor : Sezona kötü bir süprizile başlayan Eskişehirspor UEFA dan aldıgı ceza ile Avrupa ligine katılamadılar iyi bir kamp dönemi geciren takım yaptıgı takviyeler ile helede kendi sahasında ciddi anlamda korkulan takım huviyetindeler Konyaspor ise Geçtiğimiz sezonu Mesut Bakkal ile tamamlayan Konyaspor, yeni sezonda da hocasıyla devam edecek.Konyaspor’un yeni sezona başlarken en büyük avantajı  42.000 kişilik yeni modern stadı oldu.takımda en önemli değişiklik Gekasın yerine Marica ile anlasılması oldu hemen hemen gecen sezon ki kadrolarını korudular bu deplasmandan puan almaları zor gıbı gelıyor bana Eskişehirspor kaybetmez.1

     9) İSTANBUL BAŞAKŞEHİR AŞ.-KASIMPAŞA AŞ. : Bir sezonluk aranın ardından tekrar süper lige çıkan İstanbul b.Bld. yeni adı ile Başakşehir ilk olarak eski hocaları Abdullah Avcı ile anlastı. Avcının belirlemiş oldugu transfer politikası dogrultusunda fazla bir transfer yapmadılar Yeni sezona hazır bir görüntü içerisindeler.Kasımpaşa ise Eren Derdiyok ile forvet hattını güçlendirdi fazla bir transfer yapmayan mavi-beyazlı ekip gecen sezonki gbi yine üst sıralar oynayacaklardır Başaksehire göre daha hazır olan kasımpaşa kaybetmez. 02

        10) Tottenham - Liverpool : Lige 2 de 2 ile giren Tottenham ile gecen hafta M.city deplasmanında 3-1 lik slor ile mağlup olan liverpool karsıkarsıya gelidiği bu maçta su anda daha formda gözuken Tottham oldugu için daha agır basıyor ama liverpool gecen sezondan bu yana yakaladıgı basarılı cızgısını de devam ettiriyor Tottenham kaybetmez . 01

        11)Schalke - B.Münih : Sezona Honnover deplasmanınada giren Schalke öne gectiği maçta skor avantajını koruyamadı ve mağlup oldu daha hazır değiller B.Münih ise zorlandığı maçta Wolfsburgdan kendi sahasın da 3 puanı verdi ama onlarda hazır olmadıklarnın sınyalını verdıler hazır olmayan ıkı takımın macında ibre B.Münihten yana kaybetmezler.2

         12) Roma - Fiorentina :  Roma lige daha hazır bir görüntü içerisinde gibi gerek Amerikada oynadıkları turnuvada gerekse Fenerbahe ile oynadıkları maçta bu izlenimi verdiler italyada söz sahibi olacaklardır bu sezon şampiyonluk ipini juventusun önunde göğüsleyebilirler.Fiorentina ise her zamanki  gibi bal yapmayan arı misali yine ilk 4 içinde mucadelesini sürdürür Roma kaybetmez. 1

       13) Milan - Lazio : Sezona Filippo İnzaghi ile baslayacak olan Milan Transferde  hareketli bir dönem gecirdiler, en son olarak Balatolli yi Liverpoola verdiler yeniden bir yapılanma içindeler.İnzaghi ile nereye kadar gidebilicekler göreceğiz. Lazio ise oturmus kadrosuna yaptıgı takviyeler ile Milandan daha hazır durumda Lazio Kaybetmez 02

      14) Real Sociedad - Real Madrid : Sezon ligin yeni takmlarıdan Eibar deplasmanında mağlubiyet ile baslayan Sociedad daha lige hazır değil Real Madrid ise yine yaptıgı sukse transferler ile adından soz ettirdi onlarda lige 2-0 lık Cordoba galibiyeti ile başladılar hazır olmasalarda yıldızları ile kazanırlar. 2

     15) Villareal - Barcelona : Villareal sezona levante deplasmanında aldıgı mağlubiyet ile girdi takım kötü oynamamasına ragmen mağlup oldu Barcelona ise hayal  kırıklıgı ıle gecen bır sezonun ardından hoca olarak takımın basına Luis Enrique getirerek yeniden bir yapılanma içerisie girdiler sezonun ilk maçını rahat bir oyunla kazandılar bu maçtanda galibiyetle ayrılıcaklardır .2