30 Ağustos 2014 Cumartesi

Trabzonsporun Rakipleri " Metalist Kharkiv Fc "



 Metalist Kharkiv Fc



          1925 yılında kharkivde kurulana metalist günümüze kadar pek çok isim değişiklikleri ile gelmiştir en son 1992 de Metalist Kharkiv Fc adını almıstır.Kulubun renkleri sarı-lazcivert ve siyahtır.Maçlarını 40000 kapasiteli OSK Metalist stadında oynamaktadır
   
             Ukranya liginde Shaktar ve Dinamda sonra önde gelen takımlarındandır Ukranya liginde şampiyonugu yoktur Soyetler birliği zamanında 1 şampiyonluk kazanmıstır.


Ukrayna Ligi'ni geçen sene Mircea Lucescu'nun Shakhtar'ı ve Dnipro'nun ardından 3. sırada tamamlayan Metalist, bu sezon Avrupa Ligi'ne play-off turundan dahil oldu. Polonya'dan Ruch Chorzow ekibiyle eşleşen Kharkiv kulübü, deplasmanda golsüz berabere kaldığı rakibini rövanşta devirerek adını gruplara yazdırdı.

Sezona Myron Markevych yönetiminde başlayan Ukrayna temsilcisi, henüz ligin 3. haftasında hocayla yollarını ayırarak göreve Ihor Rakhayev'i getirdi.


Avrupa Ligi'nin gediklilerinden olan Ukrayna ekibi, 2010-11, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında üst üste gruplardan çıkma başarısı gösterdi. Geçen sezon şike yaptığı gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilen Metalist, bu sezon Avrupa Ligi'nde kaldığı yerden devam etmeyi umuyor.

Daha önce Türkiye'den Beşiktaş ve Galatasaray UEFA Kupası'nda eşleşen Kharkiv, 2008-09 sezonunda siyah beyazlıları elerken, aynı sezon sarı kırmızılıları da 1-0'lık skorla geçmeyi başarmıştı.


            Metalist'in UEFA Avrupa Ligi'nde önündeki en büyük engel ülkedeki iç savaş. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle UEFA Acil Durum Komitesi, Avrupa kupası maçlarının sadece Dnipropetrovsk, Odesa, Kiev ve Lyiv'de oynanabileceğini açıkladı.

Aksi bir karar çıkmadıkça Kharkiv ekibi, maçlarını play-off turunda olduğu gibi Kiev'de oynayacak.




0 yorum:

Yorum Gönder