12 Temmuz 2014 Cumartesi

Brazil 2014 Dünya Kupası Üçüncülük Maçı



       Brezilyada düzenlenen 2014 dünya kupasıda son iki maç bunardan bir tanesi üçüncülük maçı olan Hollanda ve Brezilya arasındaki maç bu akşam oynanacak.Saat 23:00 dan itibaren TRT 1 Ekranlarından izliyebilirsiniz. Maçı cezayirli Djamel Haimoudi yönetecek.Brezilya Düya kupaları tarihinde dört kez oynadıgı üçüncüluk maçlarında ikisini kazanarak turnuvayı üçüncü olarak  kapattı , Hollanda ise bir kez oynadığı üçüncülük maçınıda kaybetti . İki takım Dünya Kupası tarihinde daha önce dörtkez karsı karsıya geldiler bunların üçünü hollanda bir kez de Brezilya kazandı .
         
        Brezilya buraya  kadar hakem hataları ve Şili maçında 120dakikasında direkten dönen topla geldi turnuva boyunca hiç de iyi  bir oyun sergilemediler Scolarinin Dünya Kupası için olusturdugu kadro Brezilyada tepki ile karşılanmıstı,bu tercihlerin sonu kötü bitti ve Almanyadan 7 gol yiyerek ağır bir hezimete uğradılar 1950 de Yine kendi evlerinde düzenlenen Dünya kupasında Finalde Uruguaya yenılmelerinin etkisi hala devam ederken gelen bu hezimet herhalde onlar için tam bir çoküşnoktası olucaktır tamda boyle bir ortamda oynanacak olan 3.lük maçına ne kadar konstrasyon olucakları tam bir muamma Scolari buyuk ihtimalle yedek ağırlıklı bir kadro ile cıkacaktır zaten,

       
           Hollanda buraya gelene kadar hiçte alısık olmadıgımız bir oyun ile geldi defansı saglam yap ileride Robben ,Van Persie ve Sneijde üçlüsünden bir zaten gol atar itekimde Arjantin maçına kadar bu taktik tuttu diyebiliriz de ama Arjantin karsısında savunmaları işini iyi yaptı fakat hucum hattı istenen basarıyı gösteremedi ve maçı penaltılarala kaybettiler zaten penaltı gemısleri hiçde parlak değildi.Artık Dünya kupasının sonuna geldiler ve Brezilya ile üçüncülük maçı oynayacaklar ben oları bu maçta favori görüyorum brezilya karsısında en azından teselli ikramiyesi olucaktır onlar için.


11 Temmuz 2014 Cuma

Brazil 2014 Dünya Kupası Final Maçı



         Ve sonunda beklenen maç geldi 2014 Dünya kupası sahibini bulacak. Arjantin ve Almanya bir nevi 86 ve 90 Dünya kupalarının rövansına cıkıyorlar 3kez finalde karsı karsıya gelıyorlar. Arjantin 24 yıl aradan sonra bir Final karsılasması oynayacak Almanya ise neredeyse gediklisi oldu bir finalle yine karsı karsıya bu maç için benim Favorim turnuvanın basından beri oldugu gibi Arjantin ama Almanların komple bir takım oyunu oynadıgını ve Brezilyaya 7 gol attıgını dusunursek cok zor bir maç olucak iyi bir futbol ve Arjantinin kazandıgı bir maç olması dileğiyle.

6 Temmuz 2014 Pazar

Brazil 2014 Dünya Kupası Yarı Finaller



       Artık Dünya Kupasının sonuna gelindi  yrı final ve final maçları kaldı yarı finalde Almanya - Breziya ve Arjantin - Hollanda maçları oynanacak benim tahminim fnali Arjantin ve Almanyanın oynayacagı seklınde