4 Eylül 2016 Pazar

Beşiktaşın Şampiyonlar Ligi Rakipleri ; Benfica


       
       Beşiktaşın 1.Torbadan çektiği takım olan Benfica 1904 te kurulmustur , renkleri kırmızı-beyazdır Portekizde logolarından anlasılıcağı üzere Kartallar diye anılmaktadırlar,Sloganları birliktn kuvvet doğar anlamına gelen  " E'pluribus Unum " dur.Maçlarını 65.647 bin kapasiteli Estadio Luiz stadında oynamaktadırlar. Benfica 34 kez Portekiz ligini,25 kez Portekiz Kupasını ,4 kez Portekiz Lig Kupasını ,4 kez Portekiz Süper Kupasını kazanmıstır Avrupada ise Smpiyon kulupler kupasını 2 kez kazamıstır.

               
   Benficanın teknik direktörlüğünü Rui Vitoria yapmaktadır gecen sezon başında jorge jesus ile kontrat yenileyemen Benficanın başına getirilen portekizli teknik adam jesus dan sonra nasıl bir etki göstericeği soru işaretleri ile doluydu ama sezon sonunda şampiyon oldular ve şampiyonlar liginde son 8 kalarak buyuk basarılar elde etti.
                   Rui Vitoria kaleyi Brezilyalı eldiven Julia Cesara emanet ederken stoperlerde ise Lisadro Lopez ile geçen sezon fazla forma vermediği isveçli Lindelöf kullanıyor sag ve sol beklerde ise genç oyuncular Alejandro Grimaldo ile Nelson semedo görev yapıyor. Orta Sahanın yükünü genç oyuncu Andre Horta yüklenmiş durumda ona yardımcı olan  ise Fejsa ,Pizzi ,Salvio, Celis ,Forvette ise Raul Jimenez , Jonas ve Mitroğlu ile sonuca gitmeye çalısıyorlar. Baskılı, bol paslı bir oyun oynayan Portekiz ekibi kanatlardaki yetenekli isimleriyle forvetlerini besleyerek sonuca gidiyor. Dinamik ve yetenekli oyuncularıyla oyuna orta sahada hâkim olmaya çalışan kırmızı-beyazlılar için öncelik gol yememek değil, gol atmak. 

Benfica'nın UEFA'ya ilettiği 24 kişilik kadroda şu isimler yer aldı:
Kaleciler: Ederson, Julio Cesar, Paulo Lopes
Defans: Lisandro Lopez, Alejandro Grimaldo, Luisao, Victor Lindelöf, Eliseu, Jardel, Andre Almeida, Nelson Semedo
Orta saha: Ljubomir Fejsa, Andreas Samaris, Andre Horta, Eduardo Salvio, Guillermo Celis
Forvet: Raul Jimenez, Jonas, Kostas Mitroglou, Andre Carillo, Gonçalo Guedes, Pizzi, Franco Cervi, Rafa Silva