23 Ağustos 2013 Cuma

Bir 7 Numaranın vedası daha


1994-2010 yılları arasında tam 16 yıl boyunca Eflatun-Beyazlı formayı terleten,  Real Madrid jübile yapmak isteyen efsanesini unutmadı ve 36 yaşındaki İspanyol oyuncu için Al Sadd’la bir jübile maçı düzenledi.
Raul Gonzalez sembolleşen 7 numarasıyla sahaya çıktığı maçta takımının ilk golünü attı. İspanyol ekibin 5-0 kazandığı karşılaşmada Bernabeu tribünleri futbolcuya büyük sevgi gösterisinde bulunurken efsane golcü gözyaşlarına hakim olamadı.

Hafta Sonu Futbol Ekranı 23-26 Ağustos 2013


23 Agustos 2013 Cuma
21:00 Heerenveen - Ajax (FogTV)
21:30 Borussia Dortmund - Werder Bremen (TRT HD)
21:30 Monaco - Toulouse (Tivibu)
21:45 Gençlerbirliği - Akhisar Bld (LigTV)
23:00 Athletic Bilbao - Osasuna (NTVSpor)

24 Agustos 2013 Cumartesi
12:30 Dinamo Moskova - Zenit (LigTV3)
14:45 Fulham Arsenal (LigTV3)
16:00 K.Marasspor - Ankaraspor (TRT 1)
16:30 Bayern Munih - Nürnberg (TRT Haber)
17:00 Newcastle United - West Ham United (LigTV3)
19:30 Hertha Berlin - Hamburg (TRT Haber)
19:30 Aston Villa - Liverpool (LigTV3)
20:00 Elche - Real Sociedad (NTVSPor Smart)
20:00 İstanbul BB - Bucaspor (TRT Webtv)
20:00 Karşıyaka - Adanaspor (TRTSpor)
20:00 Kasımpaşa - Kayserispor (LigTV2)
20:45 Heracles - PSV (FogTV)
21:00 Getafe - Almeria (NTVSpor Smart)
21:45 Fenerbahçe - Eskişehirspor (LigTV)
21:45 Gaziantepspor - MP Antalyaspor (LigTV3)
22:00 Espanyol - Valencia (NTVSpor Smart)
00:00 Villarreal - Valladolid (NTVSpor Smart)

25 Agustos 2013 Pazar
15:30 Feyenoord - NAC Breda (FogTV)
16:30 Braunschweig - Eintracht Frankfurt (TRTHaber)
17:00 Tavşanlı Linyitspor - Samsunspor (TRTSpor)
18:00 Cardiff City - Manchester City (LigTV3)
18:30 Augsburg - Stuttgart (TRT Haber)
20:00 Atletico Madrid - Rayo Vallecano (NTVSpor)
20:00 Fethiyespor - Balıkesirspor (TRT Webtv)
20:00 Adana Demirspor - Gaziantep BB (TRT Webtv)
20:00 Denizlispor - 1461 Trabzon (TRT Webtv)
20:00 Orduspor - Mersin İdmanyurdu (TRTSpor)
20:15 Sivasspor - Torku Konyaspor (LigTV2)
20:15 Elazigspor - K.Karabukspor (LigTV3)
21:45 Bursaspor - Galatasaray (LigTV)
22:00 Malaga - Barcelona (NTVSpor Smart)
00:00 Real Betis - Celta Vigo (NTVSpor Smart)

26 Agustos 2013 Pazartesi
19:00 Lokomotiv MOskova - Rostov (LigTV3)
20:00 Manisaspor - Sanliurfaspor (TRTSpor)
20:00 Trabzonspor - Caykur Rizespor (LigTV2)
21:45 Kayseri Erciyesspor - Besiktas (LigTV)
22:00 Granada - Real Madrid (NTVSpor Smart)
22:00 Manchester United - Chelsea (LigTV3)

Gülme Rakibine Gelir Başına

Bilicin yaptıgı acıklamadan sonra daha farklı bır acıklama yapmanında anlamı yok benım açımdan sadece sunu diyebilirim "Gülme Rakibine Gelir Senin Basına"

Bilic, yaptığı açıklamada;
“Goller yiyebiliriz, hatalar yapabiliriz. Goller yedik, daha da yiyeceğizdir. Bunu kabul edebilirim. Ama kabul edemeyeceğim şey ikinci yarıdaki oyun. Rakibin oyuna dönmesine engel olmamız gerekiyordu. İkinci yarıda bizden daha agresiflerdi. Bu can sIkıcı olan. Rakibin Norveç takımı olarak neyi yapabileceğini biliyorduk. Saha  ve hava koşullarından bahsedebiliriz. Ama ikinci yarıdaki performans için bunlar açıklayıcı olamaz. Tur için şansımız var. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Mağlubiyet ile ilgili olarak hava koşulları, penaltından bahsebeilirsiniz. Ama dediğim gibi baheneleri bir kenara bırakmalıyız. Rakip bizden daha agresif oynadıysa bu kabul edilemez. Pazartesi günü Kayseri’de yine zor koşullarda oynayacağız. Kendi düzeyimizden uzaklaşırsak olumsuz sonuç alma ihtimalimiz var. Kendi performasımızdan uzaklaştık ve rakip cezayı kesti” dedi.

Bilic de aynı benım yapacagım yorumu yapmıs demekki sorunun ne oldugunun oda farkında en azından 

22 Ağustos 2013 Perşembe

2. Hafta Spor Toto 23-27 Ağustos 2013 Tahminleri


1 BURSASPOR-GALATASARAY A.Ş - - - -12
2 FENERBAHÇE A.Ş-ESKİŞEHİRSPOR - - - -12
3 KAYSERİ ERCİYESSPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş - - - -2
4 TRABZONSPOR A.Ş-ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş - - - -10
5 KASIMPAŞA A.Ş-KAYSERİSPOR - - - -1
6 GAZİANTEPSPOR-MP ANTALYASPOR - - - -1
7 SB ELAZIĞSPOR-KDÇ. KARABÜKSPOR - - - -01
8 SİVASSPOR-T.KONYASPOR - - - -1
9 GENÇLERBİRLİĞİ-AKHİSAR BLD.G.SPOR - - - -10
10 ASTON VILLA-LIVERPOOL - - - -1
11 FULHAM-ARSENAL - - - -1
12 MALAGA-BARCELONA - - - -2
13 ATL.MADRID-RAYO VALLECONA - - - -1
14 B.MÜNİH-NÜRNBERG - - - -1
15 HANNOVER-SCHALKE - - - -1

Bir Beşiktaş filmi! Benimle Oynar mısın?



Künye;

Türü : Romantik/Dram
Yönetmen : Aydın Bulut
Oyuncular : Uğur Polat (Fatih), 
Eyşan Özhim (Sibel)
Ertan Saban (Muzo)
Rüzgar Boyle (Rüya)
Arif Erkin (Şeref Baba)
Senaryo : Aydın Bulut - Eyşan Özhim
Süre : 102 dk.
Yapım : Kedi Film Prod.
Dağıtım : Pinema
Gösterim tarihi : 27 Eylül 2013



Arka planda siyah-beyazlı renklere duyulan aşkın işleneceği filmin konusu ise:

Sibel uzak kaldığı mahallesi Beşiktaş’a 9 yıl sonra dönmektedir. Sahip olduğu herşeyi yitirmiş, doğup büyüdüğü yerler bütünüyle değişmiştir. Beş yıldır göremediği kızı Rüya’yı kaldığı yetimhaneden alacaktır. Ayrı düştükleri süre içinde Rüya, ailesinin yokluğunun yerine Beşiktaş’ı koymuş, yalnızlığını Beşiktaş’la doldurmuştur. Sekiz yaşında, erkek gibi davranan, tutkulu bir taraftardık artık o. Annesi Sibel`in onunla yeniden ilişki kurması kolay olmayacaktır. Kahramanlarımız hayatı bir oyun gibi görürler. Burada kazanmak, kaybetmek hırsı değil, oyunun güzelliğidir aslolan. Hayat biraz futbola benzer ve bu oyunda izleyici olmayı değil oyunun ta kendisi olmayı seçmiş taraftarlardır onlar…

Ebulfeyz Elçibey

SAYGI VE SEVGİ İLE YAD EDİYORUZ Ebulfez Elçibey... 22 Ağustos 2000'de Hakka yürüdü...Mekanın cennet olur İnşallah....

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Avcının Hedefinde Aynı TERİM ler




             Bir Sistemsizlik abidesi olan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Milli takımın başına bir proje amacıyla Mehmet Ali Aydınlar tarafından getirilen Abdullah Avcı yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından istifasının 1 hafta öncesinde asla bir değişikliğe gidilmeyeceğini ve Milli takımın Hocası Abdullah Avcı olduğunu belirten bir yazıyı TFF resmi sitesinden Kamuoyuna yansıtılmıştı.Kamuoyu bu açıklamanın ardından 1 hafta sonra Avcının istifa edeceğini düşünmüyordu sanırım.

           Şu var ki  Yıldırım Demirören'in kulüp başkanlığı yaptığı senelerde Antrenörleri hakkında ne zaman "arkasındayız " açıklaması yapsa bir iki hafta sonra gönderilmeleri ve şimdide A.Avcının istifası asla ama asla bir tesadüf değil. Kulüp takımı olarak batık bir hale geldiktan sonra aynı zihniyetle Ülkenin en önemli spor alanındaki kurumun basına gecmesi dibe vurmakta olan futbolun tamamen karanlıklara gömülmesine neden olabilir.Ülkenin en alt yaş grubunda en üst tabakasına kadar hiç bir bilimsel , taktiksel  ve eğitimel olmaması yeni teknik direktörün katkısını süpheli hale getirecektir.
             
               Yukarıda sayılan sistem kavramlarının ülke tarihinde yaşanan başarıları bir tesadüf eseri çıktığını ispatlar durumundadır. Başkan Yıldırım Demirören yıllarca yaptıkları aynı iken ve Türkiye'nin hala Avcı ile Terimlerin Ayrılığını çözememesi en geri kalmış ülkelerin bile anlatamayacağı bir konudur.Türkiye'nin geleceği Terim karmaşasında değil Sağlam üzerine Güneş Doğan Uygun bir sistem ve Terimlerle donatılması gereken alfabesi olan bir yapıda geçiyor. Bakalım Avcı'yı çevresini Demirören ile Terim kavgasının sonucu Türkiyenin başına ne örecek.

Vodofone Anlasması



"Şirketimiz ile Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. arasında 2014/2015 sezonundan başlamak üzere forma göğüs reklamı (ana sponsorluk) için 3+2 yıllık toplam 29 milyon Amerikan Doları tutarında anlaşma yapılmıştır. Ayrıca, hakim ortağımız Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. arasında sözleşme tarihinden itibaren başlamak üzere; reklam hakları, stadyum isim hakkı sponsorluğu ve stadyum teknoloji alt yapı yatırımı için 10+5 yıllık toplam 116 Milyon Amerikan Doları tutarında anlaşma yapılmıştır."

      Bu Antlaşma ile ilgili diğer örneklerine bakacak olursak Türk Telekom Galatasaray'a yıllık 15 milyon dolar veriyor tüm sponsorluklar için ve 10 yıllık anlaşma imzalanmış. Fenerbahçe de sponsorluklardan 11 milyon dolar gelir elde ediyor. Vodafone ile anlaşmanın şartları çok iyi denebilir buna göre, hele ki Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hedef kitlesinin Beşiktaş'ınkinden daha geniş olduğunu da düşünürsek.Beşiktaşın marka değeri açısından iyi bir antlaşma olduğu söylenebilir.

Olimpiyat Meşalesi


 
              Türkiye'nin 2020 çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği bu günlerde pazar günü oynanan Spor Toto Süper Lig 1.Hafta maçında Beşiktaş'ın Trabzonspor'u konuk etti. Maçın 21:45 te oluşu çoğu insanı umutsuzluğa sevk ederken Tahminden çok taraftar sayısı ile yatırım açısından zarara uğrayan bir yerde gözle görülür bir kalabalık olusması  maç için sevindirici olmuştu. Trabzonspor hazırlık kampında çıktıktan sonra 2 Avrupa kupası maçı oynamıs ve Beşiktaştan daha hazır bir şekilde maça başlaması bekleniyordu ama beklenen olması 50 bin taraftarının gücünü alan Beşiktaş rakibine kolay teslim olmayacağını gösterdi.

              Beşiktaş  maç başladığında daha kendinden emin , Trabzonsporda rakibine boyun eğmeyeceğini göstererek maça başladı. İlk yarının içinde pozisyon açısından çok kısır geçsede fizk kondisyon açısından bir savaş veriliyordu.İlk yarının en akılda kalan pozisyonu Colman'ın Mustafa Pektemek'in Kaval kemiğine basıp Hakemin gözü önünde olupta Hakem Halis Özkahya'nın Colmanı atamayısı oldu. Maçın devre arasına doğru Olimpiyat Stadında Gezi Parkıa yönelik tezahuratlar kulakların pasını sildi. İlk yarıda sıkıcı ortada olan maç pozisyonsuz 0-0 bitti.

               İkinci yarıda değişim bekleyenler  belli dakikalardan sonra bunları görmüş oldular. M.Pektemek Almedia değişikliği oyuna canlılık Dentinho -Gökhan töre Değişikliğide maçın seyrini değiştirdi.

               Trabzonspor dakikalar geçtikçe fizik kalitesinin düşmesi Beşiktaş'ında her dakikasında yükselerek gelmesi skora yavaş yavaş etki etmeye başladı. Orta sahası daha dinamik olan Beşiktaş çabuk bir pas organizasyonu ile Olcay Şahan'ı buşturup golü buldu. Olcay Şahan'ın vuruşu Trabzonsporun yeni transferlerinden Aykut Demir'in ayağına çarparak Onur Kıvrak'ın çıkaramayacağı hale getirdi ,


             Golü bulan Beşiktaş  daha da vitesi yükselterek Trabzonspor'un üzerine gelmeye başladı. Beşiktaş'ın kanatları ne kadar yavaş olsada Orta sahanın çabuk düşünüp çabuk oynamaları Trabzonsporun ise her geçen dakika hem fizik hemde mental olarak aşağıya düşmesi ikinci golün habercisiydi. Gökhan Töre kariyerinde atamadığı golü Siyah-Beyaz forması ile çıktığı ilk resmi maçta ilk resmi golünü atmış oldu bir anlamadı Gökhan Töre için ilklerin gecesiydi denebilir. Ceza sahasından aldığı topla içeri kat eden Gökhan Töre sıfıra inip orta yapmayı düşündüğü yerde yapmış olduğu vuruş gecenin adamı Aykut Demir'in ayağına çarparak ikinci kez ağları bulmuş oldu.

             Genel olarak bakıldığında iki büyük takımın temposuz maçında fizik kalite olarak daha baskın çıkan Beşiktaş maçı 2-0 kazanmış oldu.Beşiktaş ileriki haftalar için ışık verirken Trabzonsporun ise bazı oyuncuların hazır hale gelmesi ile bu ligde söz sahibi olacaktır. Beşiktaş-Trabzonspor maçı hem takımlar hemde taraftarlar açısından çok uğraş verici bir hale geldiği gecede Rüzgar'ın hiç  olmaması herkes için güzel bir İstanbul gecesi yaşattı. 50 bin taraftar İstanbulun almak için uğraştığı 2020 olimpiyatları için ateşi yakmış oldu. Çileli olsada iki takımada teşekkür ederiz
           
              Dikkat edilmesi gereken Olimpiyat Stadının artık ordan kaldırılmasıdır.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Haftanın Şiiri -- Başörtüsü

Başörtüsü
Ne demekmiş
“Yasak! ”
İşiniz mi kalmadı
Yapacak?

Ne diye karışırsınız
Saçımıza-başımıza,
Bizi oyuncağınız mı sandınız
Bakıp yaşımıza?

Sebebini anlatamayacağınız
Çocukça bir devrin hevesinden
Karşınızdaki en güzel portreleri
Mahrum ettiniz çerçevesinden!

Kim demiş, ki:
“Başörtüsüydü o! ”
Başımızın -renk renk-
Süsüydü o!

Altında saçlarımız,
Arkadan, ne hoş sarkardı;
Kimimizde -örgü örgü- sarmaşıklaşır...
Kimimizde, su olup akardı!

*
* *

Şu, bu nâmına “Yasak! ” demiş
Bulundunuz, tezelden;
Ne olurdu, anlasaydınız biraz da,
Güzellikten, güzelden!

*
* *
Siz, bizden değilsiniz,
Tanımıyoruz hiç birinizi,
Çekin başımızdan
Ellerinizi!

Bir gericilik tutturmuşsunuz;
Gericilik değil, Türk'ün köy modasıdır bu...
Üstelik, ninemizin başımızda
Taşıdığımız hatırasıdır bu!

Dediniz: “Çıkacak başınızdan
Başörtünüz! ”
Alın -öyleyse- onunla
Yüzünüzü örtünüz!
 
Arif Nihat Asya