21 Ağustos 2013 Çarşamba

Olimpiyat Meşalesi


 
              Türkiye'nin 2020 çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği bu günlerde pazar günü oynanan Spor Toto Süper Lig 1.Hafta maçında Beşiktaş'ın Trabzonspor'u konuk etti. Maçın 21:45 te oluşu çoğu insanı umutsuzluğa sevk ederken Tahminden çok taraftar sayısı ile yatırım açısından zarara uğrayan bir yerde gözle görülür bir kalabalık olusması  maç için sevindirici olmuştu. Trabzonspor hazırlık kampında çıktıktan sonra 2 Avrupa kupası maçı oynamıs ve Beşiktaştan daha hazır bir şekilde maça başlaması bekleniyordu ama beklenen olması 50 bin taraftarının gücünü alan Beşiktaş rakibine kolay teslim olmayacağını gösterdi.

              Beşiktaş  maç başladığında daha kendinden emin , Trabzonsporda rakibine boyun eğmeyeceğini göstererek maça başladı. İlk yarının içinde pozisyon açısından çok kısır geçsede fizk kondisyon açısından bir savaş veriliyordu.İlk yarının en akılda kalan pozisyonu Colman'ın Mustafa Pektemek'in Kaval kemiğine basıp Hakemin gözü önünde olupta Hakem Halis Özkahya'nın Colmanı atamayısı oldu. Maçın devre arasına doğru Olimpiyat Stadında Gezi Parkıa yönelik tezahuratlar kulakların pasını sildi. İlk yarıda sıkıcı ortada olan maç pozisyonsuz 0-0 bitti.

               İkinci yarıda değişim bekleyenler  belli dakikalardan sonra bunları görmüş oldular. M.Pektemek Almedia değişikliği oyuna canlılık Dentinho -Gökhan töre Değişikliğide maçın seyrini değiştirdi.

               Trabzonspor dakikalar geçtikçe fizik kalitesinin düşmesi Beşiktaş'ında her dakikasında yükselerek gelmesi skora yavaş yavaş etki etmeye başladı. Orta sahası daha dinamik olan Beşiktaş çabuk bir pas organizasyonu ile Olcay Şahan'ı buşturup golü buldu. Olcay Şahan'ın vuruşu Trabzonsporun yeni transferlerinden Aykut Demir'in ayağına çarparak Onur Kıvrak'ın çıkaramayacağı hale getirdi ,


             Golü bulan Beşiktaş  daha da vitesi yükselterek Trabzonspor'un üzerine gelmeye başladı. Beşiktaş'ın kanatları ne kadar yavaş olsada Orta sahanın çabuk düşünüp çabuk oynamaları Trabzonsporun ise her geçen dakika hem fizik hemde mental olarak aşağıya düşmesi ikinci golün habercisiydi. Gökhan Töre kariyerinde atamadığı golü Siyah-Beyaz forması ile çıktığı ilk resmi maçta ilk resmi golünü atmış oldu bir anlamadı Gökhan Töre için ilklerin gecesiydi denebilir. Ceza sahasından aldığı topla içeri kat eden Gökhan Töre sıfıra inip orta yapmayı düşündüğü yerde yapmış olduğu vuruş gecenin adamı Aykut Demir'in ayağına çarparak ikinci kez ağları bulmuş oldu.

             Genel olarak bakıldığında iki büyük takımın temposuz maçında fizik kalite olarak daha baskın çıkan Beşiktaş maçı 2-0 kazanmış oldu.Beşiktaş ileriki haftalar için ışık verirken Trabzonsporun ise bazı oyuncuların hazır hale gelmesi ile bu ligde söz sahibi olacaktır. Beşiktaş-Trabzonspor maçı hem takımlar hemde taraftarlar açısından çok uğraş verici bir hale geldiği gecede Rüzgar'ın hiç  olmaması herkes için güzel bir İstanbul gecesi yaşattı. 50 bin taraftar İstanbulun almak için uğraştığı 2020 olimpiyatları için ateşi yakmış oldu. Çileli olsada iki takımada teşekkür ederiz
           
              Dikkat edilmesi gereken Olimpiyat Stadının artık ordan kaldırılmasıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder