21 Ağustos 2013 Çarşamba

Avcının Hedefinde Aynı TERİM ler




             Bir Sistemsizlik abidesi olan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Milli takımın başına bir proje amacıyla Mehmet Ali Aydınlar tarafından getirilen Abdullah Avcı yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından istifasının 1 hafta öncesinde asla bir değişikliğe gidilmeyeceğini ve Milli takımın Hocası Abdullah Avcı olduğunu belirten bir yazıyı TFF resmi sitesinden Kamuoyuna yansıtılmıştı.Kamuoyu bu açıklamanın ardından 1 hafta sonra Avcının istifa edeceğini düşünmüyordu sanırım.

           Şu var ki  Yıldırım Demirören'in kulüp başkanlığı yaptığı senelerde Antrenörleri hakkında ne zaman "arkasındayız " açıklaması yapsa bir iki hafta sonra gönderilmeleri ve şimdide A.Avcının istifası asla ama asla bir tesadüf değil. Kulüp takımı olarak batık bir hale geldiktan sonra aynı zihniyetle Ülkenin en önemli spor alanındaki kurumun basına gecmesi dibe vurmakta olan futbolun tamamen karanlıklara gömülmesine neden olabilir.Ülkenin en alt yaş grubunda en üst tabakasına kadar hiç bir bilimsel , taktiksel  ve eğitimel olmaması yeni teknik direktörün katkısını süpheli hale getirecektir.
             
               Yukarıda sayılan sistem kavramlarının ülke tarihinde yaşanan başarıları bir tesadüf eseri çıktığını ispatlar durumundadır. Başkan Yıldırım Demirören yıllarca yaptıkları aynı iken ve Türkiye'nin hala Avcı ile Terimlerin Ayrılığını çözememesi en geri kalmış ülkelerin bile anlatamayacağı bir konudur.Türkiye'nin geleceği Terim karmaşasında değil Sağlam üzerine Güneş Doğan Uygun bir sistem ve Terimlerle donatılması gereken alfabesi olan bir yapıda geçiyor. Bakalım Avcı'yı çevresini Demirören ile Terim kavgasının sonucu Türkiyenin başına ne örecek.

0 yorum:

Yorum Gönder