10 Ağustos 2013 Cumartesi

Bir Tromsö hatırası demeç


 Bunu yayınlamayacaktım belkı bizim basımızada gelir Allah korsun eleniriz filan basıma bela olur bize gülüyordun ne old dıye ama kardesim buda yayınlanmayacak gibi de değil ki be


Avrupadaki Rakiplerimiz Tromsö


           Beşiktaşa ise bildik bir rakip çıktı Tromsö.Bu sene ligde pek iyi değil: Şu an 11. sıradalar ve küme düşmekten sadece 5 puan uzaktalar. Bir altlarında da geçen senenin şampiyonu Molde var. Enteresan.Geçen sene deplasmanda oynadığı 15 maçın sadece 4'ünü kazanabilmiş, bu sene daha deplasmanda galibiyeti yok. 

          Geçen sene oynadığı 15 maçta sadece 13 golü var. Buna karşılık evinde oynadığı maçlarda 32 gol atmış, ama bunların yoğunluğu da 3-4 maça dağılmış durumda. Yani evinde oynayan, attı mı atan, onun haricinde vasat sonuçlar alan bir takım profili var.
         

          Avrupa Kupası'nda sadece bir kere gruplara kalabilmiş, o da Galatasaray'ı elediği sene. Onun haricinde Play-off turuna gelip elenme gibi bir trendi var.Bu sene ilk turda Sloven ekibi Celje'yi, ikinci turda Inter Baku'yu, üçüncü turda da Lüksemburg ligini 4. sırada bitiren FC Differdange 03 takımını penaltılarla yenmiş. Bu maçların hiçbirini domine etmiş gibi durmuyor skor bazında bakarsak. (Gerçi Differdange'yi güçlükle geçmiş ama bu takım 2. turda Utrecht'i elemiş, onu da eklemek lazım)

          Tromso’nun kadrosunda bulunan 19 futbolcu içerisinde en dikkat çekici isim kuşkusuz Çek forvet Zdenek Ondrasek. 1.86 boyundaki golcü futbolcu, takımının hücum bölgesindeki önemli kozu olarak öne çıkıyor. Ondrasek dışında savunmadan Ciss ve orta sahadan da Remi Johansen, dikkat edilmesi gereken diğer futbolcular. Bu sezon 25 maçta 9 gol atan Ondrasek’in yanı sıra, Johansen de 15 maçta 6 kez fileleri sarstı. Tromso’nun muhtemel 11’i ise şöyle: Sahlman - Causevic, Koppinen, Norbye, Ciss - Kristiansen, Bendiksen, Andersen, Johansen - Pritchard, Ondrasek

         Takımın futbol doktoru (şaka değil, Tromso Üniversitesi'nde yapmış futbol doktorasını) hocası Per-Mathias Høgmo 2012'de görevi bırakmış, bu sene çalıştırıcıları Agnar Christensen. Kendisinin ilk kulüp takımı tecrübesi bu. Takımdaki düşüş trendini açıklayabilir bu.



Avrupadaki Rakiplerimiz Kukesi

 
        Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi eleme turunda eşleştiği Arnavutluk ekibi Kukesi, geçen yılı ikinci sırada tamamlamayı başardı. Bu sezon henüz ligleri başlamadığından sezona sadece hazırlık maçları ve UEFA Avrupa Ligi eleme karşılaşmaları ile hazırlandı.
    
       12 takımın yer aldığı Arnavutluk Ligi'nde Kukesi'nin şampiyonluğu yok. En önemli derecesi ise ligi 2. sırada bitirmesi. Kukesi'nin kadrosudnaysa sadece 3 yabancı futbolcu yer alıyor. Kadrosnun kalanı ise sadece Arnavut oyunculardan kurulu.

     FK Kukesi, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa kupalarında şu ana kadar aldığı sürpriz sonuçlarla da adından söz ettirdi. Arnavut ekibi, UEFA Avrupa Ligi 1. ön eleme turunda Estonya'nın Flora Talinn takımını 1-1 ve 0-0'lık sonuçlarla eledi. İkinci turda ise Bosna Hersek'ten Sarajevo'yu 3-2 ve 0-0'lık sonuçlarla kupanın dışına itti. 3. turda Ukrayna'nın güçlü ekibi Metalurg Donetsk'i 2-0 ve 0- 1'lik sonuçlarla eledi.
Muhtemel 11’i: Halili, Brahja, Hallaci,Malacarne, Peqini, Malota, Progni, Allmuca,Karabeci, Popovic, Hoxha

Avrupadaki Rakiplerimiz Arsenal

     

     Önce Fenerbahçe ile başlayalım gerçi rakibi hakkında bir şey söylemeye gerek yok zaten Arsenal dedin mi herkes iyi veya kötü bir fikre sahiptir genel olarak ta Avrupada söz sahibi takımlardan bir tanesi oldugudur. Yinede fikir sahibi olmak açısından bakabiliriz ;
 

           ARSENAL'İN KADROSU
KALECİLER: Wojciech Szczesnky, Lukasz Fabianski
DEFANS: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Carl Jenkinson, Kieran Gibbs
ORTA SAHA: Tomas Rosciky, Mikel Arteta, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Abou Diaby, Emmanuel Frimpong, Ryo Miyaichi
FORVET: Lukas Podolski, Olivier Giroud, Theo Walcott, Alex Oxlade Chamberlian, Yaya Sanogo, Marouane Chamakh, Ju Young Park, Nicklas Bendtner
      Geçen yıl Premier Ligi 4. bitirip play-off'a katılma hakkı elde eden Arsenal, şu ana kadar Auxerre'den Yaya Sanogo dışında transfer yapmadı. 1996'dan bu yana kadar Fransız Arsene Wenger'in çalıştırdığı Arsenal, şampiyonlar ligi'nde 2005-06'da final, 2008-09'da yarı final oynadı. 

       Transfer döneminde sessiz kalan kırmızı beyazlı ekip forvet bölgesi içinse çok sayıda oyuncuyla ilgilendi. Önce Real Madrid'den ayrılarak Napoliye geçen Arjantinli golcü Higuain için çalışma yapan ancak başarıya ulaşamayan Arsenal son dönemde Liverpool'dan ayrılacağına kesin gözüyle bakılan Uruguaylı golcü Suarez için bastırıyor

8 Ağustos 2013 Perşembe

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun


7 Ağustos 2013 Çarşamba

Spor Toto 09-13 Ağustos 2013 Tahminleri



1CORINTHIANS-VITORIA BAHIA--PAZAR22.00----12
2CORITIBA-VASCO DA GAMA--PAZAR22.00----1
3CRUZEIRO-SANTOS--PAZAR22.00----1
4FLUMINENSE-FLAMENGO--PAZARTESİ00.30----10
5BORDEAUX-MONACO--CUMARTESİ22.00----02
6GUINGAMP-MARSİLYA--PAZAR22.00----2
7AUGSBURG-B.DORTMUND--CUMARTESİ16.30----2
8BAYER LEVERKUSEN-FREIBURG--CUMARTESİ16.30----1
9HANNOVER 96-WOLFSBURG--CUMARTESİ16.30----1
10HERTHA BERLİN-E.FRANKFURT--CUMARTESİ16.30----12
11HOFFENHEIM-NÜRNBERG--CUMARTESİ16.30----10
12MAINZ 05-STUTTGART--PAZAR16.30----12
13SCHALKE 04-HAMBURG--PAZAR18.30----1
14FEYENOORD-TWENTE--PAZAR13.30----12
15AZ ALKMAAR-AJAX--PAZAR15.30----2

4 Ağustos 2013 Pazar

Haftanın Şiiri --- Anne




                           
Anne
İlk kundağın
Ben oldum, yavrum;
İlk oyuncağın
Ben oldum.

Acı nedir
Tatlı nedir... bilmezdin
Dilin damağın
Ben oldum.
Elinin ermediği
Dilinin dönmediği
Çağlarda, yavrum
Kolun kanadın
Ben oldum
Dilin dudağın
Ben oldum.

Belki kıskanırlar diye
Gördüklerini
Sakladım gözlerden
Gülücüklerini...
Tülün duvağın
Ben oldum!

Artık isterlerse adımı
Söylemesinler bana
'Onun Annesi' diyorlar...
Bu yeter sevgilim bu yeter bana!

Bir dediğini
İki etmiyeyim diye
Öyle çırpındım ki
Ve seni öyle sevdim sana
O kadar ısındım ki
Usanmadım, yorulmadım, çekinmedim
Gün oldu kırdın...
İncinmedim;
İlk oyuncağın
Ben oldum.. Yavrum
Son oyuncağın
Ben oldum...

Layık değildim
Layık gördüler
Annen oldum yavrum
Annen oldum!
 
Arif Nihat Asya
                                                         


S.Gerrard İnönü deki Atmosferi unutamamıs


     Liverpool'un efsane kaptanı Steven Gerrard, kendisinin yazdığı 'My Liverpool Story' kitabında Beşiktaş taraftarına da yer ayırdı.
        İngiliz oyuncu kendi yazdığı otobiyogrofisinde en etkilendiği atmosfer olarak İnönü Stadı'nı gösterdi. 2007 senesinde oynanan ve siyah-beyazlı taraftarların desibel rekoru kırdığı maç için ayırdığı paragrafta Gerrard, "Maçı 2-1 kaybetmiştik. Fakat taraftarların oluşturduğu atmosfer tek kelimeyle inanılmazdı. Stadyumdaki taraftarlar maçın 1 dakikasında bile yerine oturmadan zıplayarak tezahürat yapıyolardı ve bizim için düşmanca bir ortam yaratmışlardı" ifadelerini kullandı.