10 Ağustos 2013 Cumartesi

Avrupadaki Rakiplerimiz Tromsö


           Beşiktaşa ise bildik bir rakip çıktı Tromsö.Bu sene ligde pek iyi değil: Şu an 11. sıradalar ve küme düşmekten sadece 5 puan uzaktalar. Bir altlarında da geçen senenin şampiyonu Molde var. Enteresan.Geçen sene deplasmanda oynadığı 15 maçın sadece 4'ünü kazanabilmiş, bu sene daha deplasmanda galibiyeti yok. 

          Geçen sene oynadığı 15 maçta sadece 13 golü var. Buna karşılık evinde oynadığı maçlarda 32 gol atmış, ama bunların yoğunluğu da 3-4 maça dağılmış durumda. Yani evinde oynayan, attı mı atan, onun haricinde vasat sonuçlar alan bir takım profili var.
         

          Avrupa Kupası'nda sadece bir kere gruplara kalabilmiş, o da Galatasaray'ı elediği sene. Onun haricinde Play-off turuna gelip elenme gibi bir trendi var.Bu sene ilk turda Sloven ekibi Celje'yi, ikinci turda Inter Baku'yu, üçüncü turda da Lüksemburg ligini 4. sırada bitiren FC Differdange 03 takımını penaltılarla yenmiş. Bu maçların hiçbirini domine etmiş gibi durmuyor skor bazında bakarsak. (Gerçi Differdange'yi güçlükle geçmiş ama bu takım 2. turda Utrecht'i elemiş, onu da eklemek lazım)

          Tromso’nun kadrosunda bulunan 19 futbolcu içerisinde en dikkat çekici isim kuşkusuz Çek forvet Zdenek Ondrasek. 1.86 boyundaki golcü futbolcu, takımının hücum bölgesindeki önemli kozu olarak öne çıkıyor. Ondrasek dışında savunmadan Ciss ve orta sahadan da Remi Johansen, dikkat edilmesi gereken diğer futbolcular. Bu sezon 25 maçta 9 gol atan Ondrasek’in yanı sıra, Johansen de 15 maçta 6 kez fileleri sarstı. Tromso’nun muhtemel 11’i ise şöyle: Sahlman - Causevic, Koppinen, Norbye, Ciss - Kristiansen, Bendiksen, Andersen, Johansen - Pritchard, Ondrasek

         Takımın futbol doktoru (şaka değil, Tromso Üniversitesi'nde yapmış futbol doktorasını) hocası Per-Mathias Høgmo 2012'de görevi bırakmış, bu sene çalıştırıcıları Agnar Christensen. Kendisinin ilk kulüp takımı tecrübesi bu. Takımdaki düşüş trendini açıklayabilir bu.



0 yorum:

Yorum Gönder