30 Ağustos 2014 Cumartesi

Beşiktaşın Rakipleri " Fudbalski Klub Partizan "


Fudbalski Klub Partizan



       4 Ekim 1945'te Sıbistanın baskenti belgrad da kurulmuştur.  Maçlarını 32710 kapasiteli Stadion Partizana'da oynarlar.renkleri siyah-beyazdır. Takımı iç sahada oynadığı maçlarda ateşli bir taraftar grubu olan Grobari Jug destekler.


      Partizan Futbol Kulübü 20 kere lig şampiyonu oldu. Ayrıca 10 kere de Yugoslavya ve daha sonradan Sırbistan Kupası'nı müzesine götürdü. Partizan tam dört kere hem şampiyon ve hem de kupa galibi olmuştur ve ülkenin bu alanda kupa rekorunu halen elinde bulundurmaktadır.

      Partizan. Ateşli taraftarıyla nam salan bir Sırp ekibi, son sezon hariç kalan 6 sezonda üst üst 6 kez şampiyon olmuştu. Takımda oldukça önemli bir yere sahip olan Aleksandar Mitrovic'i Anderletch'e, Milos Jojic'i ise Borussia Dortmund'a kaptıran Partizan'ın kadrosunda Galatasaray'ın eski futbolcusu Sasa İlic kaptan olarak görev yapıyor.
     
     Lige Tottenham gibi iyi bir başlangıç yapan Partizan, 3 maç oynadı ve zirvede yer alıyor. Beşiktaş ve Partizan eşleşmelerinde oynanacak maçlarda, maçlardan çok tribün şovları ön plana çıkabilir

0 yorum:

Yorum Gönder