30 Ağustos 2014 Cumartesi

Beşiktaşın Rakipleri " Tottenham Hotspur "



Tottenham Hotspur Football Club




            1882 yılında All Hallows kilissesi öğrencileri tarafından  Kuzey Londra'da kurulmuş bir kulübüdür. Renkleri Lacivert-Beyaz olarak kabul edilmiş  Kulüb maçlarını  36310 kapasiteli White Hart Lane de oynamaktadır Kulübün Latince motto'su Audere est Facere'dir; (anlamı: "Cesaret etmek yapmaktır.") Amblemi bir futbol topuna tünemiş horozdur. Kulüp, yakın komşusu olan Arsenal ile uzun bir tarihe sahip olan bir rekabet içindedir, bu iki takım arasındaki maçlar Kuzey Londra Derbisi olarak bilinir.

             Tottenham, İngiltere'de bir çok ilklere imza atmıs bir takımdır.  hem ligi, hem kupayı kazanmayı başarmış ilk takımdır. Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak Avrupa'da kupa kazanan ilk İngiliz takımı olmuştur.   yeni adıyla ilk UEFA Kupası'nı kazanmışlardır. 1980'lerde Spurs, birçok kupa kazanmıştır; iki kez FA Cup, bir kez FA Community Shield ve 1983-84 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmışlardır. 1990'larda FA Cup ve Lig Kupası'nı kazanmışlardır. 2008'de Lig Kupası'nı bir kez daha kazanmışlardır; 
               Geçtiğimiz sezon Premier Ligi altıncı sırada bitiren Tottenham, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.
2013-14 sezonuna Villas Boas önderliğinde başlayan Tottenham daha sonra takımın efsane isimlerinden Tim Sherwood ile sezona devam etme kararı aldı. Sherwood'la da başarısız sonuçlar alınınca eski Tottehnam futbolcusu Sherwood'la da yollar ayrıldı.
Londra ekibi sezonun sona ermesiyle takım menajerliğine 42 yaşındaki Mauricio Pochettino'yu getirdi. 2014-15 sezonuna Pochettino ile başayan Tottenham, Premier lige müthiş bir başlangıç yaptı. Kuzey Londra ekibi ilk iki haftada 6 puan toplarken henüz kalesinde gol görmedi. 
UEFA Avrupa Ligi play off turunda Rum Kesimi temsilcisi AEL Limassol ile eşleşen Tottenham, iki maçta da rakibini mağlup ederek grup aşamasına kaldı.
Kadrosunda bir çok yıldız bulunduran Tottenham'da, takımın en önemli isimleri Adebayor, Christian Eriksen ve Erik Lamela olarak görülüyor. 
Londra ekibi, transferde sessiz kalsa da ABD'li DeAndre Yedlin ile Federico Fazio gibi yıldızı yukselen  futbolcuları transfer etti.  
              

0 yorum:

Yorum Gönder