25 Kasım 2013 Pazartesi

PANORAMA

   Hakemlerin felaket olduğu bir haftayı geride bıraktık. Öncelikle futboldan bahsetmek isterdim ancak ama kör gözüne parmak dersecesine iki maçtaki hakem felaketi hakemlerimizin ne kadar kötü yorumları olduğu gösterdi.

Galatasaray maçının hakemi Halis Özkahya Dany nin ikinci sarı kartında o kadar ucuz bir kart gösterdiki hiç inisiyatif almadan kitapta ne yazıyorsa uyguladı. Hakem kitapa göre hareket eder doğru ancak pozisyon yorumunu kendi yapabilir bu pozisyonda yapamadı ve maçın dengesini bozdu.

   Galatasaray lehine verilen iki penaltıdada basitti hatta ki Drogbaya çalınan penaltıda kendisine sarı kart bile verilebilirdi hakemi aldatmaktan dolayı ama bunun yerine Sivassporlu oyuncuyu attı Yardımcı hakemler adı üstünde yardımcı hakem pozisyonlarda orta hakem hatalı karar veriyorsa müdahale etmeliler bu sebeple Bundesliga daki yan hakemleri izlemeleri tavsiye ederim.

   Gaziantepspor maçındaki hakemde Gaziantepspor lehine çaldığı penaltıda doğruydu ancak son adam olan kaleciye kırmızı kart vermesi gerekirken sarı kart verdi ve el hareketlerine bakılırsa golü atacak adam yan tarafa doğru hareket ediyordu bundan dolayı net gollük pozisyon değildi yorumu yaptı oysaki amatör bir hakemin kırmızı kart vereceği bir pozisyondu. Sergen Yalçının heyecanı maçtaki en güzel görüntüydü.

   Trabzonspor Eskişehirspor karşısında bence ucuz kurtuldu daha doğrusu Kaleci Onurun güzel performansı ile 3 puanı aldı. Eskişehir hareketli oyunu Trabzonsporun insana hayattan soğutan kötü yavaş oyunu karşısında etkili oldu zaman zaman ama sonuca gidemediler. Neticede gazetelerde FIRTINA ligde yoluna devam ediyor manşetlerine malzeme oldular.

    Fenerbahçe Antalyapspor karşısında oyunu bırakmamak gerektiğini bir kere daha ispat etti. Kim ne derse desin hakem oynatır oynatmaz maçı son dakikaya kadar takip ederek kazandıkları bu 4. maç sanıyorum. İyi futbol oynuyorlar ilk yarı bitene kadar  bunu sürdürürlerse açık ara yapabilirler.

Yarın Beşiktaş Konya Torku ile oynayacak. Rahat kazanacağını düşünüyorum ancak Beşiktaşın yinede tedbiri elden bırakmayıp rakibini bezdirerek kazanması gerekiyor. Fernandesin  Olcayın ve Oğuzhanın performansı Beşiktaşın kazanması için yetecektir.  Konya ekibi 1 puan alırsa lige bir kere daha tutunma adına bir adım atmış olacak aksi takdirde evindeki maçları kazanmak zorunda kalacakki buda şuanki performanslarına bakılırsa çok zor görünüyor

1 yorum:

  1. hakemler her hafa aynı değişen bir sey yok tamam onlarda insan hata yaparlar ama bu kadarda bariz olmaz bir stantdarları yok bir hafta sarı verdiği pozisyona diğer hafta kırmızı verebiliyorlar....

    YanıtlaSil