30 Kasım 2013 Cumartesi

DERBİ VE PANORAMA

Dün akşam oynanan Sivasspor-Antalyaspor ve Elazığspor-Bursaspor maçlarına değinelim…   Sivasspor Galatasaray mçaında verdiği ağır kayıplar sonrası çıktığı maçta evinde Antalyaspor 0-3 mağlup oldu ve ayrıca kötüde bir oyun sergiledi. Belliki o maçın travmasını üzerlerinde atamamışlar. Tıpkı Beşiktaş gibi Sivassporda bir Galatasaray maçı sonra abondone olmuş durumda umarım toparlanırlar çünkü fena futbol oynamıyorlar.
Elazığspor geleneksel 3 puan dağıtma alışkanlığını bu haftada yaptı. Evinde Bursaspor 1-2 mağlup oldu. Okan Buruk yönetiminde de henüz puanla tanışamayan Elazığspor bu senenin misafir takımı olduğunu göstermiş oldu.
Bursaspor ise Batalla travması yaşadığı haftada çok fazla psikolojik savaşı bir arada yaşadığı haftayı 3 puan alarak camiaya nefes aldırdı.
Gelelim derbiye… Fenerbahçenin sonucu geç aldığı skorlar sonrası bu hafta Beşiktaş ile kritik maça çıkacaklar. Fenerbahçe Emrenin yokluğunda orta sahada hem kendini vererek mücadele edecek hemde takım arkadaşlarını hırslandıracak bir oyuncunun sakatlığı çok etkileyecek. Sorumluluk alacak bir başka oyuncu düşünemiyorum. Kuyt Webo ve Volkanın performansı Fenerbahçe adına sonucu etkileyecektir.
Beşiktaş ise Fernandes yönetiminde etkili hücum oyuncularınında performansı ile puana ve kazanmaya daha yakın gibi görünüyor. Olcay Oğuzhan ve Fernandes Beşiktaşı taşıyacak isimler olacaktır. Eğerki hakemin oyuna bir etkisi olmaz ise Beşiktaş puanı alacaktır.
Trabzonspor evinde Erciyesi ağırlayacak. UEFA daki mücadelesinde zevksiz ağır futboluylada olsa şuan lider olan Bordo Mavililer Erciyesspor zorda olsa mağlup edecektir. Henrique  Olcan ve Colman gibi oyuncuların performansı maçı erken koparabilir. Yalnız unutulmamalıdır ki Fuat Çapa nn takımları bu gibi maçlarda ilginç skorlar alarak herkesi şaşırtabilir. Trabzonsporun en önemli silahı ve ayrıca kaptanı ONUR.
Galatasaray yine bir Real Madrid travması sonrası lige dönüyor. Huzursuzluk sevgi ve saygısızlığın bitmediği takım Kasımpaşaya konuk olacak. Kasımpaşa Galatasarayı bu abondone durumda hakikaten ciddi bir sıkıntı yaşatabilir. Güzel futbol oynuyorlar ve Medyadan etkilenmeyen bir Antrenörü var. Şota yönetiminde bu maçı kazanmalarına şaşırmam.  Galatasarayda Drogba artık adının önemini göstermelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder