7 Ocak 2018 Pazar

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi son 16 daki Rakibi : Bayern Münih






              Beşiktaşımızın Şampiyonar Ligi son 16 daki rakibi Alman devi Bayern Münih oldu. geçmişi basarılarla dolu olan alman ekibini anlatmaya gerek yok ama elimden geldiğince anlatmaya calısalım.Geçen sezon carlo Ancelotti nderliğinde şampiyon olup şampiyonlar ligine kalan takım şampiyonlar ligi gruplarında Paris SG den 4 yedikten sonra apartopar eski emektar hocaları jupp Heynckes'i  sezon sonuna kadar takımın basına getırdıler . Alman devi olan Bayern Münih Almanyanın en iyi takımı olmakla kalmıyor aslında Avrupanında sayılı takımları arasında ılk 5 e gırebilıcek bır mazıye sahıp 1900 lerde kurulan kırmızı ve beyaz renklere sahip olan ekıp maçlarını 75 bin kapasıteli Allianz Arenada oynuyor.


       Alman ligini son 5 sezonda kazanma basarısı gosteren Bavyera ekip toplamda 27 kez kazanma basarsı gosterdi, sonuncusunu 2013 de olmak üzere 5 kez de şampiyonlar ligini kazanma basarısı gosterdi. UEFA avrupa Ligini ise 1 kez kazanma basarıs gösterdi. Şampiyonlar ligi gruplarında Paris SG nın ardından grubu 2.sırada bıtırerek bır ust tura cıkan Bayern ligde de yoluna dolu dizgin devam ediyor.35 puan ile Leipzigin onünde lider durumda . Takımın başına Heynckes geldikten sonra gözle gorulur bır ıvme yakalayan takım sezon basındakı kotu oyunu unutturmus gozukuyor.



           

   Takımın değeri neredeyse 600 milyon avro olan bayern münihte kalede dünyanın en ıyısı olarak kabul edilen Manuel Neuer var ama sakat oldugu ıcın oynayamayacak yerıne ıse yedek kalecılerı Sven ulreichin oynaması olası gozukuyor bir Neuer kadar olmasada oda ıyı bir kaleci , defans hattı ise tam bir yıldızlar toplulugu Hummels,Boateng ,Sule , Kimmich, Alaba ,Rafinha gibi üst klasman oyunculardan olusuyor. Orta sahada is javi martinez bence on libero da vazgecilmez bir adam şimdi  sayacagım oyuncular dan sadece 4 tanesi ilk 11 de sahaya çıkıcak ; Robben,Ribery,Tolisso,Koman,Vidal,Alcantara,james Rodriguez ve Sebastian Rudy hangisi oynarsa oynasın bir seyın değişmediği orta saha makine duzenı halınde bu oyuncular gittikleri herhangi bir takımda direkt ilk 11 oynayacak duzeydeler ama onlar Bayernde kalmayı tercih ediyorlar Forvet hattına gelicek olursak Lewandovski ve Muller rakip defansaların korkulu ruyası halındeler.

 

0 yorum:

Yorum Gönder