14 Temmuz 2014 Pazartesi

Ve Rüya Bitti


      Bir ay boyunca süren Dünya kupası  Almanyanın şampiyonlugu ile sonuclandı ,Arjantin ise  ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. yirmidört yıl sonra cıktıkları finalde yine yirmidört yıl önce yenildikleri Almanyaya yenilerek ikinci oldular ve kupa hasretleri yirmisekiz yıla cıkmış oldu.
   
     Artık dört yıl boyunca dünyanın en büyüğü Almanya . Şampiyon oldukları bugunden geriye doğru bakarsak 2010 Yarı Final 2006 Yarı Final 2002 Final son dört Dünya kupasında zaten kupayı almaya yaklasmıslardı ama ksmet 2014 Brezilyadaymıs.Zaten Dünya kupası boyunca  kupayı hak eden ıkı takımdan birydiler ve onların kazanması süpriz olmadı gerçi ben Arjantinin kazanmasını isterdim ama olmadı . kısaca turnuva genelinde hak edenin kazandıgı bir kupa oldu deresek yanılmayız Almanlar bir turnuva takımı olduklarını yine gösterdiler İngiliz Gary Lineker'inda söylediği gibi Futbol basit bir oyundur , 22 futbolcu doksan dakika bir topun peşinde koşarlar ve sonunda Almanlar kazanır.

      Messi ve arkadasları 24 yıldır suren bu kupa hasretine yine son veremediler gerçi bu sefer çok yaklasmıslardı ama yine olmadı en son İtalya 90 da Finale cıkmısları karsıların yine Almanya vardı aradan gecen 24 yılda yine finaldeler ve karsılarında yine Almanya ve sonuc yine hüsran turnuva boyun Arjantin diğer Dünya kupalarına nazaran daha defansif bir görüntüdeydi turnuva baslamadan önce yapılan yorumlarda yumasak karnı olarak hep defans blogu ve kalecisi gösteriliyordu ama aslında en sağlam bölgelerinin defans blogu oldugu ortaya cıktı hucum bölgeside biraz defansları kadar olsa idi kupayı alabilirlerdi.

0 yorum:

Yorum Gönder