19 Temmuz 2014 Cumartesi

Rakibimiz Feyenoord




   Feyenord 1908 de Hollandanın Rotherdam sehrinde kuruldu.kulubun renkleri kırmızı beyaz olarak kabul edildi. PSV ve Ajaxtan sonra Hollandanın 3. büyük kulubu olarak kaul edilen Feyenord genç oyuncuları yetiştirmesi ile tanınıyor.Hollanda Ligi'ni tarihinde 14 kez kazanan Feyenoord, 1970 yılında Şampiyonlar Ligi'ni, 1974 ve 2002 yıllarında da UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Hollanda Kupası'nı 14 kez kazanan kırmızı beyazlılar, Hollanda Süper Kupası'nda da iki kez mutlu sona ulaştı.
Maçlarını Hollanda'nın en büyük ikinci şehri olan Rotterdam'da, 51.557 kapasiteli De Kuip Stadı'nda oynuyor.

    Yaşadığı ekonomik krizin ardından gençleşme operasyonu ile son dönemlerin en iyi Feyenoord’u ortaya çıkmıştı. Fakat dağılmaya başlayan genç ve yetenekli kadro, ardından takımı son üç yılda yaptıklarıyla takıma kalite getiren önemli isimlerden olan, adı Mancini’nin ayrılışının ardından Galatasaray’la da anılan Ronald Koeman’ın İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Southampton’ın başına geçmesinin ardından Hollanda temsilcisi Feyenoord eski gücünü kaybetmiş durumda.

Ronald Koeman’ın Southampton’a gidişinin ardından takımın başına geçen Fred Rutten 2012 yılından geçtiğimiz sezona kadar bir diğer Hollanda ekibi Vitesse’yi çalıştırıyordu.

       Feyenoord, Hollanda Eredivisie Ligi'nde geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ajax'ın ardından ikinci sırada bitirdi. Rotterdam temsilcisi geçtiğimiz sezon 34 maçta 75 gol atarak Hollanda Eredivisie Ligi'nin en golcü takımı oldu. Geçen seneki kadrosunu muhafaza edemeyen Rotterdam ekibi, sezonu 23 gol atarak tamamlayan İtalyan golcü Graziano Pelle’yi 10 milyon euro karşılığında Southampton’a gönderdi. Feyenoord, Dünya Kupası’nda performanslarıyla dikkat çeken Darly Janmaat’ı Newcastle’a ve Bruno Martins Indi’yi ise Porto’ya kaptırdı.

     Feyenoord'un Şampiyonlar Ligi'ne katılımında payı büyük olan Graziano Pelle'nin Southampton'a gönderilmesi sonrasında ofansif olarak olarak neler yapabileceği merak konusu... Ronald Koeman, Feyenoord'u geçtiğimiz sezon 4-3-3 gibi bir dizilişte oynatmıştı. Orta sahada Jordy Classie, Lex Immers, Tony Vilhena ve Ruud Vormer gibi isimlere sahip olan Feyenoord'un mevcut kadroda en önemli silahları Surinam asıllı Jean-Paul Boetius ve Ruben Schaken olacak

    İlk maç 29-30 Temmuz tarihlerinde Hollanda oynanacak Rovanş ise 6- Ağustos tarihlerinde İstanbulda oynanacak
      

0 yorum:

Yorum Gönder