13 Nisan 2017 Perşembe

Beşiktaş'ın Avrupa Ligindeki rakibi :Olympique LYON




       Son 16 turunda yunan devi Olympiakosu saf dısı bırakan Beşiktaşın ,Avrupa Ligi Çeyrek Finalindeki rakibi Fransızların güçlü temsilcisi  Olympique Lyon oldu.Lyonda aynı Beşiktaş gibi avrupa serüvenine Şampiyonlar Liginde başlamıstı İlk olarak son 32 turunda Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile eşleşen Bruno Genesio'nun öğrencileri, ilk maçı deplasmanda 4-1, rövanşı ise evinde 7-1 kazandı. Sonrasında Roma ile eşleşen Lyon, evinde 4-2 kazanıp deplasmanda 2-1 kaybederek çeyrek finalist oldu. 
       
   
    Olympique Lyonnais 1899 yılında kuruldu. Lyon maçlarını 59.186 kişi kapasiteli Stade des Lumières da oynamaktadır. Renkleri Kırmızı-Beyaz ve Mavidir. Kulübün başkanlığını  1987’den beri Jean-Michel Aulas yapmaktadır.  Lyon'un teknik direktörü ise Futbol severlerin adına aşina olmadığı Bruno Genesio, yapmaktadır ,geçen sezonun yarısından bu yana Lyon'u çalıştırıyor.

        2000'li yılların başında Fransız futboluna ambargo koyan Lyon, üst üste 7 kez Ligue 1'de şampiyonluk yaşamıştı. O dönem Fransa'nın en popüler ve en güçlü ekibi olarak bilinen kulüp, 2008-09 sezonundan itibaren şampiyonluk sevinci yaşayamadı. PSG, Monaco ve Marsilya gibi kulüplerin de yükselişe geçmesiyle Lyon, bir dönem Fransız futbolunda oldukça geri planda kalmıştı. Ancak Fransız ekibi, son iki sezonu lig ikincisi olarak tamamladı. 


   Lyon için gerçek bir hücum takımı demek, anormal olmaz. Lacazette, Nabil Fekir, Tolisso gibi hücum elemanlarına sahip olan Fransız devi, gol yollarında oldukça etkili bir takım. Ligde oynadığı son 4 maçta 14 gol kaydeden Lyon, Avrupa Ligi'nde de çıktığı 4 maçta 16 gol attı.
Ligue 1'de 28 maçta 59 gol kaydeden Fransız ekibi, Monaco'nun ardından ligin en golcü ikinci takımı olarak öne çıkıyor.


Çabuk futbol anlayışı hakim olan Lyon'da savunmadan ziyade hücuma yönelik bir taktik bulunuyor.yon'da birçok yıldız isim saymak mümkün. Ancak bunlardan biri oldukça fazla ön plana çıkıyor. O isim, bu sezon toplamda 35 maça çıkıp 28 gol ve 3 asistle oynayan Lacazette...
        
Yıllardır Avrupa devlerinin transfer listesini süsleyen ancak Lyon'u bırakmayan 25 yaşındaki golcü oyuncu, bitiriciliği ve çabukluğuyla adından söz ettiren bir isim. Fekir, Toussart ve Tolisso gibi isimlerle birlikte hücum bölgesinde iyi beslenen Lacazette için aldığını atan bir oyuncu diyebiliriz.
Öte yandan devre arasında Manchester United'dan transfer edilen ve şu ana kadar 10 maça çıkan Depay, yeni formasıyla 5 gol ve 3 asist sergiledi. Ancak Hollandalı yıldız, Manchester United ile Avrupa Ligi'nde boy gösterdiği için Lyon'un UEFA Avrupa Ligi kadrosunda bulunmuyor

0 yorum:

Yorum Gönder