8 Ocak 2017 Pazar

Beşiktaş'ın Avrupa Ligindeki rakibi : Hapoel Beer Sheva


    Şampyonlar Liginden buyuk bir hakem faciası ile 3 olarak Avrupa ligine katılan Beşiktaşın 2.turdaki rakibi olan Hapoel Beer Sheva İsrailin Birüssebi kentinde 1949 yılında kuruldu. Maçlarını 16,126 kişilik 
toto Jacob Turner stadyumunda oynayan israil ekibinin renkleri kırmızı-beyaz dır lakpları ise Develer olarak biliniyor. 


      İsrail liginde 1974-75,1975-76 ve son olarakta 2015-2016 yıllarında olmak üzere 3 kez şampiyonluk yasayan takım 2007 de takımı satın alan Alona Barkat ile buyuk bir değişime girdi. 
    
         Alona Barkat takımı aldıgında 2 ligdeydi 2008-09 sezonunda 1 lige yukselen takım o zamandan bu yana 1.ligde mücadele ediyor,son yılarda ise İsrail ligini domine eden takımların basında gelmeye basladılar .Gecen sezon sampiyon olarak sampiyonlar liginde oynamay hak kazanan takım ön eleme turunda mütevazi sayılabilecek kadrosu ile olympiakosu eleyen takım bir sonraki turda ise kendi evinde 2-0 kazanmasına ragmen deplasmanda 5-2 yenilerek  İskoç Celtice elenmekten kurtulamadı.
    
     Yoluna Avrupa liginde devam eden takım K Grubu'nda Sparta Prag, Inter ve Southampton gibi güçlü takımlarla mücadele etti. Grupta 8 puan toplayan Beer Sheva, Inter ve Southampton'ın elendiği gruptan 2. olarak son 32 turuna kaldı kendi sahasında kolay kolay yenimeyen takım sadece sparta prag karsısına 1-0 mağlup olarak sahadan ayrıldı 

       Hapoel Beer Sheva'yı, 5 yıl önce futbolu bırakıp antrenörlük kariyerine başlayan 37 yaşındaki genç teknik adam çalıştırıyor.Daha önce Ironi Kiryat Shmona'yı da çalıştıran Bakhar, geçtiğimiz sezon Beer-Sheva ile yaşadığı şampiyonlukla ülkede büyük popülerlik elde etti.

       Mütevazı bir kadroya sahip olan İsrail ekibinin kadrosunda futbol severlerin yakından tanıyacağı herhangi bir isim bulunmuyor.Takımın en değerli oyuncusu, Benfica altyapısında yetişen ve geçen sezon PAOK'tan transfer edilen 27 yaşındaki savunma oyuncusu Miguel Vitor.Öte yandan bir dönem Chelsea kadrosunda da bulunan ve Espanyol, Auxerre ve Hertha Berlin gibi takımlarda top koşturan 27 yaşındaki golcü oyuncu Ben Sahar da Hapoel Beer Sheva için ter döküyor.Bu sezon 19 maçta 10 gol kaydeden Ben Sahar ve 16 maçta 13 gole adını yazdıran Nijeryalı Anthony Nwakaeme, takımın en önemli oyuncuları olarak göze çarpıyor.Takımın en tecrübeli ismi ise İsrail Milli Takımı'nda da yıllarca top koşturan ve uzun yıllar Genk'te oynayan 35 yaşındaki Elyaniv Barda.



0 yorum:

Yorum Gönder