1 Mart 2015 Pazar

Avrupa Ligi Son 16 Kuraları


Everton - Dynamo Kiev : Ben tura ingiliz temsilcisinn daha yakın oldugu kanısındayım
Zenit - Torino                :  Tura yakın olan taraf Zenit
Villareal - Sevilla            : iki ispanyol takımını eşleşmesinde tura yakın olan taraf Villarreal
C.Brugge - Beşiktaş        : Beşiktaşın bu turu gececegine canı gönulde inanıyorum
Dnipro - Ajax                 : Ukranya temsilcisi ülkedeki karısıklıga ragmen buraya kadar geldi ama Ajax eler
Wolfsburg - İnter            : Mancini ile biraz toparlanan İnter çok formda olan Wolfsburg karsında tutunamaz
Napoli - D.Moskova       : Napoli turu rahat gecer
Fiorentina - Roma            : Turun en zor kurası ama ben Romanın bu turu gececeğine inanıyorum    

Beşiktaşın Avrupa Ligi Son 16 daki Rakibi Club Brugge


         Avrupa Ligi 2.turunda İngiliz devi Liverpolu eleyerek son 16 ya kalan Beşiktas bu turda Belçikanın güçlü temsilcilerinden Club Brugge ile eşleşti. C.Brugge biraz daha yakından tanıyalım 

         1891 yılında kurulan   Club Brugge Belçikanın köklü kuluplerinin başında geliyor.Maçlarını 29300 kişilik Breydelstadionda oynayan Brugge un renkleri mavi ve siyahtır.

           Belçikada Şampiyonlar ligi finali oynayan tek takımdır finalde Liverpoola kaybetmişlerdir 13 şampiyonlukları 10 belçika kupası ve 13 kere de belçika Süper kupasını kazanma başarısını göstermişlerdir
    


         Takımı belçikalı antrenör Michel Preud'homme çalıstırıyor.Belçika temsilcisi, kadrosunda çok büyük yıldızlar barındırmazken, oynadığı takım oyunu ile dikkat çekiyor. Ağırlıklı olarak genç isimlerden oluşan takımda savunma oyuncuları Stefano Denswil ve Björn Engels, orta saha oyuncusu Thomas Meunier ile forvet oyuncusu Tom de Sutter dikkat çeken isimler olarak göze çarpıyor. Club Brugge’ün kaptanlığını yapan Francisco Silva ise orta sahada savaşçı kimliği ile ön plana çıkıyor.
Toplam kadro değeri 44 milyon Euro olan Club Brugge’ün, yaş ortalaması ise 24… Lacivert-siyahlı ekip, Belçika Ligi’nde Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarında rakibi olan Anderlecht’in bir puan önünde zirvede yer alıyor. İki takım Belçika Kupası’nda da final oynayacak.                  
    . Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki formda grafiği ile dikkat çeken Brugge, öne elemeler dahil oynadığı 12 maçta hiç yenilmezken, lig ve kupa dahil oynadığı 45 maçta sadece 3 kez mağlup oldu. UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılan Club Brugge, Danimarka ekibi Brondby’yi deplasmanda 2-0, evinde 3-0 yenerek play-off turuna kaldı. Bu turda karşılaştığı Grasshoppers ise evinde 1-0 yenen Brugge, deplasmanda da 2-1 galip gelerek gruplara kalmayı başardı.
Avrupa Ligi B Grubu’nda HJK Helsinki, Torino, Copenhagen ile eşleşen Club Brugge, üç galibiyet üç beraberlik alarak grubu lider tamamladı. 2. turda karşılaştığı Aalborg karşısında zorlanmayan lacivert-siyahlılar, rakibini evinde 3-0, deplasmanda ise 3-1 yenerek Beşiktaş’ın rakibi oldu.