4 Eylül 2014 Perşembe

2.Hafta Spor Toto 05-10 Eylül 2014 Tahmin ve yorumları



1İZLANDA-TÜRKİYE-SALI21.452
2ÇEK CUMHURİYETİ-HOLLANDA-SALI21.4502
3NORVEÇ-İTALYA-SALI21.452
4AZERBAYCAN-BULGARİSTAN-SALI19.002
5İSVİÇRE-İNGİLTERE-PAZARTESİ21.452
6ESTONYA-SLOVENYA-PAZARTESİ21.450
7AVUSTURYA-İSVEÇ-PAZARTESİ21.452
8YUNANİSTAN-ROMANYA-PAZAR21.4512
9GÜRCİSTAN-İRLANDA CUMHURİYETİ-PAZAR19.002
10FLAMENGO-GREMIO-PAZAR00.301
11CRICIUMA-CORINTHIANS-PAZAR22.002
12FLUMINENSE-CRUZEIRO-PAZAR22.0012
13ATLETICO PR.-PALMEIRAS-PAZARTESİ00.302
14BAHIA-CORITIBA-PAZARTESİ00.3021
15CHAPECOENSE-GOIAS-PAZAR03.002

         

31 Ağustos 2014 Pazar

Galatasarayın Rakipleri " Borussia Dortmund "


Borussia Dortmund




            19 Aralık 1909 da  Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Dortmund kentinde kurulmuştur.  Dortmund'un renkleri siyah ve sarıdır, bu yüzden taraftarlar kulübe "Siyah-Sarılılar" anlamına gelen die Schwarzgelben takma adını vermişlerdir. Borussia Dortmund kulübünün sloganı, "Gerçek Aşk" anlamına gelen Echte Liebe'dir. Maçlarını 80720 kapasiteli Signal Iduna park ( Westfalenstadion) ta oynamaktadır

              Almanya'da 8 Bundesliga şampiyonluğu, 3 Almanya Kupası şampiyonluğu ve 4Almanya Süper Kupası şampiyonluğu gibi başarıları bulunmaktadır. Ayrıca; Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki kez final oynamış, bunlardan birinde kupayı kaldırmış, diğerinde ise mağlup olmuştur. Bir kere de UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştır. 1966 yılında kazandığı bu başarıyla, Avrupa'da kupa kaldıran ilk futbol takımı olmuştur. Bu başarılarla Dortmund, Almanya futbol tarihindeki en başarılı kulüplerden biridir.


              Borussia Dortmund'da teknik direktör Jürgen Klopp, 2008'den bu yana takımın başında bulunuyor.Klopp, Borussia Dortmund'u Bundesliga'da 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında üst üste iki kez şampiyonluğa taşıdı. Takımına 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynatan tecrübeli teknik adam, 1 kez Almanya Kupası ve 2 defa Almanya Süper Kupası kazanma başarısı gösterdi.
      Alman ekibi, geçen sezon ligi ikinci sırada bitirerek, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı elde etti

              Almanya Süper Kupası'nda Bayern Münih'i 2-0 yenen Borussia Dortmund, sezona kupayla giriş yaptı.Borussia Dortmund, ilk hafta sahasında Bayer Leverkusen'e 2-0 yenilerek Bundesliga'ya kötü bir başlangıç yaptı.
         Borussia Dortmund, yeni sezon öncesi Polonyalı golcü futbolcusu Robert Lewandowski'yi Bayern Münih'e yolladı.Lewandowski'yi kaybeden Alman temsilcisi, forvete Torino'dan İtalyan Ciro Immobile'yi transfer ederek takviye yaptı. Borussia Dortmund, Immobile için İtalyan ekibine yaklaşık 20 milyon avro bonservis bedeli ödedi. Hücum hattına Hertha Berlin'den Kolombiyalı Adrian Ramos ve Augsburg'dan Güney Koreli Ji Dong-Won'u transfer eden Ruhr ekibi, Freiburg'dan savunmacı Matthias Ginter'i de renklerine bağladı.

           Geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin'in bonservisini Real Madrid'den alan Borussia Dortmund, kadrosunda Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, Alman milli futbolcular Mats Hummels ve Marco Reus gibi önemli isimleri bulunduruyor.

Galatasarayın Rakipleri " R.S.C Anderlecht "



Royal Sporting Club Anderlecht




      27 Mart 1908 de  Brüksel Başkent Bölgesi'nin Anderlecht şehrinde kuruldu.Renkleri Mor-Beyazdır Maçlarını  26371 kapasiteli Constant Vanden Stock Stadı'nda yapıyor.1908'de kurulmasına karşın, ilk kupasını II. Dünya Savaşı sonrası (1947 yılında) kazanmıştır. Kulüp 1935-36 sezonundan bu yana Belçika 1. Ligi'nde yer almaktadır.

       1970 ve 80'li yıllarda Avrupa kupalarında etkili olan Belçika ekibi, ikişer kez Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupa'da şampiyonluk yaşadı. Bir defa da UEFA Kupası'nı kaldıran mor-beyazlı takım, Belçika Ligi'nde 33, Belçika Kupası'nda 9, Belçika Süper Kupası'nda ise 12 kez gülen taraf oldu.

      Belçika Ligi'nde son 4 sezonun şampiyonu Anderlecht, temmuz ayının sonunda başlayan ve 5. haftası geride kalan ligde 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak, namağlup liderliğini sürdürüyor. Mor-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 9 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.
   
        Kosova asıllı Arnavut teknik adam Besnik Hasi'nin çalıştırdığı Anderlecht'in ligde yaptığı maçlarda Sırp forvet Aleksandar Mitrovic, en golcü oyuncu olarak dikkati çekiyor. Ligdeki 5 maçta da forma giyen Mitrovic, 3 gol kaydetti.

Galatasarayın Rakipleri " Arsenal "

Arsenal



     Arsenal ingilterenın en köklü kluplerinden biri olup 13 Premier League şampiyonluğu ve 10 FA cup şampiyonluğu bulunmaktadır .Renkleri Kırmızı- Beyaz olup günümüze kadar değişmeden gelmiştir.Bunun yanında kulupun yeri dönem dönem değişmiştir Güneydoğu Londra'daki Woolwich semtinde bulunan kulüp, 1913'te şehrin kuzeyine, Arsenal Stadyumu'nun bulunduğu Highbury'e taşınmıştır. 2006 yılında ise Holloway yakınlarındaki yeni stadyumları olan, Emirates Stadyumu'na taşınmışlardır.
    
     Arsenal, oldukça fazla taraftar kitlesine sahiptir. Diğer kulüplerle sürekli olarak rekabet halindedirler. En önemli rakipleri ise Kuzey Londra'dan komşuları olan Tottenham'dır. Aralarında büyük bir rekabet söz konusudur ve aralarındaki maçlara Kuzey Londra Derbisi denmektedir. Arsenal, ayrıca İngiltere'nin en zengin kulüplerinden birisidir (2008 bütçeleri £600m'dur). Bu zenginliği, bulundukları konuma ve İngiliz futbol kültüründe devamlı olarak anılmalarına borçludurlar.

Geçen yıl Premier Lig’e fırtına gibi başlayıp ancak daha sonra taraftarının beklentisini karşılayamayıp ligi 4. sırada bitirerek play-off’a katılma hakkı elde eden Arsenal, bu sezon kadrsunu Barcelona’dan Alexis Sanchez, Southampton’dan Calum Chambers, Newcastle’dan Mathieu Debuchy ve Fransa’dan David Ospina ile güçlendirdi.
Takımdan ayrılan en önemli isim ise tecrübeli sağ bek Bacary Sagna oldu.
Kadrosunda Mesut Özil, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Alexis Sánchez gibi dünyanın çok önemli isimlerini barındıran Arsenal sezona yine iddialı giriyor.


     Arsenal her bölgede fazlasıyla güçlü bir ekip olsa da, hücum hattına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Fransız santrafor Olivier Giroud takımın golcüsü sıfatıyla ön plana çıksa da, gol yükünü çeken tek isim değil. Bu ismin arkasında sağında ve solunda Podolski, Wallcot, Chamberlain arkasında ise Mesut, Wilshere ve Ramsey gibi önemli isimler yer alıyor. Kaldı ki bu isimlere şimdi Alexis Sanchez gibi bir süper yıldız ve Joel Campbell gibi sürpriz bir golcü de eklendi. Yedek kulübesinde de gol atmaya her daim hazır Yaya Sanogo gibi bir alternatif oturuyor. Arsenal'in 27 kişilik kadrosu ise şu şekilde:

Kaleciler:  Wojciech Szczesny, David Ospina

Defans: Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs, Nacho Monreal, Mathieu Debuchy, Calum Chambers
Orta Saha: Mathieu Flamini, Francis Coquelin, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Abou Diaby, Mesut Özil, Tomás Rosicky, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Serge Gnabry
Forvet: Lukas Podolski, Ryo Miyaichi, Alexis Sánchez, Theo Walcott, Joel Campbell, Olivier Giroud, Yaya Sanogo