22 Ağustos 2014 Cuma

Hafta Sonu Futbol Ekranı 22-25 Ağustos 2014




22 Ağustos 2014, Cuma
21:30 Bayern München - Wolfsburg (TRT Spor)
21:30 Evian TG - Paris SG (Tivibu)
23:30 Atletico Madrid - Real Madrid (TV8)

23 Ağustos 2014, Cumartesi
14:45 Aston Villa - Newcastle United (LigTV3)
16:00 Zenit St. Petersburg - Amkar (LigTV2)
16:30 Köln - Hamburg (TRT HD)
17:00 Chelsea - Leicester City (LigTV3)
18:00 Guingamp - Marseille (Tivibu)
19:00 Rubin Kazan - CSKA Moscow (LigTV2)
19:30 Dortmund - Leverkusen (TRT Haber)
19:30 Everton - Arsenal (LigTV3)
20:00 Pacos Ferreira - Porto (Tivibu)
21:00 Nice - Bordeaux (TRT Spor)
22:00 Sevilla - Valencia (İdman TV)
22:30 Sporting Lisbon - Arouca (Tivibu)

24 Ağustos 2014, Pazar
00:30 Atletico Mineiro - Internacional (LigTV3)
02:00 New York Red Bulls - Montreal Impact (Sports TV)
05:30 Los Angeles Galaxy - Vancouver Whitecaps (Sports TV)
15:00 Lyon - Lens (Tivibu)
15:30 Tottenham - Queens Park Rangers (LigTV3)
15:30 Hull City - Stoke City (LigTV2)
16:30 Paderborn - Mainz 05 (TRT HD)
18:00 Saint-Etienne - Rennes (Tivibu)
18:00 Sunderland - Manchester United (TV8)
18:30 Mönchengladbach - Stuttgart (TRT Haber)
20:00 Eibar - Real Sociedad (İdman TV)
20:30 Rostov - Mordovia Saransk (LigTV2)
21:30 Boavista - Benfica (Tivibu)
22:00 Nantes - Monaco (Tivibu)
22:00 Barcelona - Elche (AzTV)
22:00 Celta Vigo - Getafe (İdman TV)
22:00 Gremio - Corinthians (LigTV3)

25 Ağustos 2014, Pazartesi
20:30 Fenerbahçe - Galatasaray (Atv)
22:00 Moreirense - Sporting Braga (Tivibu)
22:00 Manchester City - Liverpool (LigTV3)

17 Ağustos 2014 Pazar

Sırada Arsenal Var



     Arsenal ingilterenın en köklü kluplerinden biri olup 13 Premier League şampiyonluğu ve 10 FA cup şampiyonluğu bulunmaktadır .Renkleri Kırmızı- Beyaz olup günümüze kadar değişmeden gelmiştir.Bunun yanında kulupun yeri dönem dönem değişmiştir Güneydoğu Londra'daki Woolwich semtinde bulunan kulüp, 1913'te şehrin kuzeyine, Arsenal Stadyumu'nun bulunduğu Highbury'e taşınmıştır. 2006 yılında ise Holloway yakınlarındaki yeni stadyumları olan, Emirates Stadyumu'na taşınmışlardır.
    
     Arsenal, oldukça fazla taraftar kitlesine sahiptir. Diğer kulüplerle sürekli olarak rekabet halindedirler. En önemli rakipleri ise Kuzey Londra'dan komşuları olan Tottenham'dır. Aralarında büyük bir rekabet söz konusudur ve aralarındaki maçlara Kuzey Londra Derbisi denmektedir. Arsenal, ayrıca İngiltere'nin en zengin kulüplerinden birisidir (2008 bütçeleri £600m'dur). Bu zenginliği, bulundukları konuma ve İngiliz futbol kültüründe devamlı olarak anılmalarına borçludurlar.

Geçen yıl Premier Lig’e fırtına gibi başlayıp ancak daha sonra taraftarının beklentisini karşılayamayıp ligi 4. sırada bitirerek play-off’a katılma hakkı elde eden Arsenal, bu sezon kadrsunu Barcelona’dan Alexis Sanchez, Southampton’dan Calum Chambers, Newcastle’dan Mathieu Debuchy ve Fransa’dan David Ospina ile güçlendirdi.
Takımdan ayrılan en önemli isim ise tecrübeli sağ bek Bacary Sagna oldu.
Kadrosunda Mesut Özil, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Alexis Sánchez gibi dünyanın çok önemli isimlerini barındıran Arsenal sezona yine iddialı giriyor.

     Arsenal her bölgede fazlasıyla güçlü bir ekip olsa da, hücum hattına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Fransız santrafor Olivier Giroud takımın golcüsü sıfatıyla ön plana çıksa da, gol yükünü çeken tek isim değil. Bu ismin arkasında sağında ve solunda Podolski, Wallcot, Chamberlain arkasında ise Mesut, Wilshere ve Ramsey gibi önemli isimler yer alıyor. Kaldı ki bu isimlere şimdi Alexis Sanchez gibi bir süper yıldız ve Joel Campbell gibi sürpriz bir golcü de eklendi. Yedek kulübesinde de gol atmaya her daim hazır Yaya Sanogo gibi bir alternatif oturuyor. Arsenal'in 27 kişilik kadrosu ise şu şekilde:

Kaleciler:  Wojciech Szczesny, David Ospina
Defans: Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs, Nacho Monreal, Mathieu Debuchy, Calum Chambers
Orta Saha: Mathieu Flamini, Francis Coquelin, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Abou Diaby, Mesut Özil, Tomás Rosicky, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Serge Gnabry
Forvet: Lukas Podolski, Ryo Miyaichi, Alexis Sánchez, Theo Walcott, Joel Campbell, Olivier Giroud, Yaya Sanogo

Bir Efsane Daha Aramızdan Ayrıldı


       Bir insan düşünün ki er kesim tarafından sevilen 7 den 70 herkes tarafından sevilip sayılan aslında biz ne kadar konussakta yazılar yazsakta bos herhalde artık aramızda değil buyu  baskan ruhun sad mekanın cennet olur inşallah Süleyman Sebayı anlatan en iyi cümleleri herhalde Feyyazın yazdıgı duygu yuklu bu mektupta buluruz.

        "Ayda yılda bir gelirdi. Yeter de artardı bu geliş. Hepimizi karşısına alır, lafını ortaya söylerdi. Unutulmayacak sözler miydi yoksa onun sözleri mi unutulmazdı, anlamazdık. Sık değiştirmediği kahverengi ceketinin üst cebindeki mendili hep biz kirletirdik.Ya akan burnumuzu ya da kaçan gollerin ardında döktüğümüz gözyaşlarımızı silerdi o mendil. Çocuktuk işte… ama büyük başkan bizi adam yerine koyar o şanlı formayı ısrarla bize giydirirdi.Adalelerimiz gözüksün diye kısa tuttuğumuz şortumuzu ve malzemeci Ahmet abimizden “ne eeedecen” deyip verdiği tozlukları giyip, çivili kramponlarımızı da yandan bağladığımızda hakikaten koca adamlar gibi dururduk. Aslında bizi adam yapan o formaydı.“Şeyini şey yaptınız” dediğinde biz neyi kastettiğini bilirdik. Lafını kısa keser, söylediğini de unutmazdı. Belki de hiçbir şeyi unutmadığı için unutulmaz olacak sayın Seba.Ekranı da pek sevmezdi. Ne önünü ne de arkasını. Onu yazmak o kadar zor ki… niye ki bu çabam? Onu altın harflerle yazan tarihten daha iyi anlatamam ki…Ben, Metin-Ali’nin Feyyaz’ı, Rıza’nın ön direk takipçisi, Şifo’nun pas duvarı, Les Ferdinand’ın çapraz koşucusu, Samet abinin kibarı ben…Seni o aramıza giren herkesten çok seviyorum ve biliyorum ki sende bu başına buyruk, inatçı evladını seviyorsun… Gitme büyük başkan sakın gitme… Çünkü ben sana gelemedim…”