19 Temmuz 2014 Cumartesi

Rakibimiz Feyenoord




   Feyenord 1908 de Hollandanın Rotherdam sehrinde kuruldu.kulubun renkleri kırmızı beyaz olarak kabul edildi. PSV ve Ajaxtan sonra Hollandanın 3. büyük kulubu olarak kaul edilen Feyenord genç oyuncuları yetiştirmesi ile tanınıyor.Hollanda Ligi'ni tarihinde 14 kez kazanan Feyenoord, 1970 yılında Şampiyonlar Ligi'ni, 1974 ve 2002 yıllarında da UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Hollanda Kupası'nı 14 kez kazanan kırmızı beyazlılar, Hollanda Süper Kupası'nda da iki kez mutlu sona ulaştı.
Maçlarını Hollanda'nın en büyük ikinci şehri olan Rotterdam'da, 51.557 kapasiteli De Kuip Stadı'nda oynuyor.

    Yaşadığı ekonomik krizin ardından gençleşme operasyonu ile son dönemlerin en iyi Feyenoord’u ortaya çıkmıştı. Fakat dağılmaya başlayan genç ve yetenekli kadro, ardından takımı son üç yılda yaptıklarıyla takıma kalite getiren önemli isimlerden olan, adı Mancini’nin ayrılışının ardından Galatasaray’la da anılan Ronald Koeman’ın İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Southampton’ın başına geçmesinin ardından Hollanda temsilcisi Feyenoord eski gücünü kaybetmiş durumda.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turundaki eşleşmeler

      3.Ön elemedeki eşleşmeler şu şekilde ;

Valletta FC (MLT)/Qarabağ FK (AZE) v FC Salzburg (AUT)
Cliftonville FC (NIR)/Debreceni VSC (HUN) v FC BATE Borisov (BLR)/KS Skënderbeu (ALB)
ŠK Slovan Bratislava (SVK)/The New Saints FC (WAL) v FC Sheriff (MDA)/FK Sutjeska (MNE)
Aalborg BK (DEN) v GNK Dinamo Zagreb (CRO)/VMFD Zalgiris (LTU)
Legia Warszawa (POL)/Saint Patrick's Athletic (IRL) v KR Reykjavík (ISL)/Celtic FC (SCO)

FC Dinamo Tbilisi (GEO)/FK Aktobe (KAZ) v Strømsgodset IF (NOR)/FC Steaua Bucureşti (ROU)
HŠK Zrinjski (BIH)/NK Maribor (SVN) v FC Santa Coloma (AND)/ Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)
FK Rabotnicki (MKD)/HJK Helsinki (FIN) v APOEL FC (CYP)
AC Sparta Praha (CZE)/FC Levadia Tallinn (EST) v Malmö FF (SWE)/FK Ventspils (LVA)
PFC Ludogorets Razgrad (BUL)/F91 Dudelange (LUX) v FK Partizan (SRB)/HB Tórshavn (FRO)

AEL Limassol FC (CYP) v FC Zenit (RUS)
FC Dnipro Dnipropetrovsk (UKR) v FC København (DEN)
Feyenoord (NED) v Beşiktaş JK (TUR)
Grasshopper Club (SUI) v LOSC Lille (FRA)
R. Standard de Liège (BEL) v Panathinaikos FC (GRE)


     İlk maçlar 29-30 temmuz ikinci maçlar ise 5-6 Ağustosta oynanacak

Spor Toto Süper Lig FiksTürü Çekildi

       2013-2014 sezonu spor toto süper lig fikstürü çekildi.18 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon, 29-30-31 Ağustos tarihlerinde oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Bu sezonki planlamaya göre ligin ilk devresi, 17. hafta müsabakalarının oynanması beklenmeden, 2-3-4 Ocak 2015 tarihlerinde yapılacak 16. hafta maçlarının ardından tamamlanacak.

       İlk yarının son haftası olan 17. hafta karşılaşmaları, 23-24-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve sezonun ikinci yarısı bu haftadan itibaren start alacak. Toplam 34 haftalık maraton, 31 Mayıs 2015'te tamamlanacak.v
     
      Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk derbisi, 6. haftada Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak. Ligin 8. haftasında Beşiktaş-Fenerbahçe, 16. haftasında ise Beşiktaş-Galatasaray derbi müsabakaları oynanacak.diğer yandan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 2. haftada, Galatasaray-Trabzonspor maçı 10. haftada, Beşiktaş-Trabzonspor maçı ise 12. haftada yapılacak


17 Temmuz 2014 Perşembe

Neler Oluyor?



       Garip olaylar olmaya başladı bir klup düşünün ki anlastıgı futbolcuyu kampına getirecek ve sonra biz senı ıstemıyoruz deyip ertesı gun yollayacak ve bu klup kendıne buyuk kulubum dıyecek sonra buyuk hedeflerle getirdiği ve kurumsal yapı olusturuyoruz dıyerek futbolun sorumlulugunu verdıgı kişiye kaale almayacak onun ustune baska bir kısıyı getirerek o kişinin istifa etmesini saglamaya calısacak biz kovmadık kendi gitti dıyecekler , boyle ayak ıslerıyle ugrasan kulup kendine buyuk kulup diyecek.yıldız transfer yapacak paramız yok deyıp transfer butcemiz 13 millyon Avro dedikten sonra  futbol direktörunun istifa ettiği gün pahalı bir transfer yapılacak ve boyle transferler devam edecek denilecek az daha unutuyordum yeni  forma diye lansman yapılan formalar 3 sene önce milan formalarının aynı olucak sadece amblemler değişik baska hiç bir farkı olmayacak bu saydıklarımı yapanlar da kendilerine buyuk klup dıyecekler vah halimize.
     
       işte bu yukarda saydıklarımın  tümü Beşiktaşta olmaya basladı sen buyuk umutlarla futbolun basına getirdiğin Önder Özeni çeşitli ayak oyunlarıyla sonunda istifa ettirmeyi başardın, kesinlikle yeri doldurulmayacak insan yoktur ama suanda bu pozisyonda Önder Özenden baskası yalan olur . ilk geldiği zaman bende Önder Özene karsı cıkanlardandım ama gun gectıkce yaptıgı işleri gördukce dogru bir secim miş gibi geldi.

       Önder Özenin istifa ettiği gün Demba ba transferini yapıyorsun Önder  hocaya 13 milyon Avroluk transfer butcesi veriyorsun ama adam gider gitmez arkasından butcenın yarı fıyatına Demba ba yı alıyorsun Lanziniyide alırsan ortada butce mutce kalmaz

      Yalcın Ayhanla anlasıyorsun sözlesme yapıp adamı takımla birlikte ingiltere yolluyorsun gittiği günun sabahı adamı apar topar geri yolluyorsun sebep nedir arkadas adamı almayacaktın madem neden götürdun bari götürdun kamp souna kadar dene begenmedim deyıp gönder bu nedir ya boyle kulupmu yonetilir Yalcın ıyıdır kotudur orasını tartısmıyorum ben futbolcuya yapılan haksızlıktan bahsedıyorum bende trasfer olmamasından yanaydım

     Gelelim forma olayına tamam formayı adidas yapıyor ve sponsoru oldugu baska kluplere yaptıgı formaların benzerlerını butun kluplere yapar ve bndan doğal bir sey olamaz ama 3 sene onceki  Milan formalarının aynısını sadece amblemi değiştirip Beşiktasın yeni sezon formaları diye tabir caisse taraftara kakalamaua calısırlarsa olmaz .Formalar benım hosuma gıttı beyaz forma ıçlerınde en ıyısı gıbı duruyor ama yazdıgım gıbı sen boyle oyunlarla taratarı kandırmaya calısırsan nerde kalır senın buyuk kluplugun

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Ve Rüya Bitti


      Bir ay boyunca süren Dünya kupası  Almanyanın şampiyonlugu ile sonuclandı ,Arjantin ise  ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. yirmidört yıl sonra cıktıkları finalde yine yirmidört yıl önce yenildikleri Almanyaya yenilerek ikinci oldular ve kupa hasretleri yirmisekiz yıla cıkmış oldu.
   
     Artık dört yıl boyunca dünyanın en büyüğü Almanya . Şampiyon oldukları bugunden geriye doğru bakarsak 2010 Yarı Final 2006 Yarı Final 2002 Final son dört Dünya kupasında zaten kupayı almaya yaklasmıslardı ama ksmet 2014 Brezilyadaymıs.Zaten Dünya kupası boyunca  kupayı hak eden ıkı takımdan birydiler ve onların kazanması süpriz olmadı gerçi ben Arjantinin kazanmasını isterdim ama olmadı . kısaca turnuva genelinde hak edenin kazandıgı bir kupa oldu deresek yanılmayız Almanlar bir turnuva takımı olduklarını yine gösterdiler İngiliz Gary Lineker'inda söylediği gibi Futbol basit bir oyundur , 22 futbolcu doksan dakika bir topun peşinde koşarlar ve sonunda Almanlar kazanır.

      Messi ve arkadasları 24 yıldır suren bu kupa hasretine yine son veremediler gerçi bu sefer çok yaklasmıslardı ama yine olmadı en son İtalya 90 da Finale cıkmısları karsıların yine Almanya vardı aradan gecen 24 yılda yine finaldeler ve karsılarında yine Almanya ve sonuc yine hüsran turnuva boyun Arjantin diğer Dünya kupalarına nazaran daha defansif bir görüntüdeydi turnuva baslamadan önce yapılan yorumlarda yumasak karnı olarak hep defans blogu ve kalecisi gösteriliyordu ama aslında en sağlam bölgelerinin defans blogu oldugu ortaya cıktı hucum bölgeside biraz defansları kadar olsa idi kupayı alabilirlerdi.