30 Ağustos 2014 Cumartesi

Trabzonsporun Rakipleri " Legia Varşova "


Legia Varşova
   

        1916 yılında  Polonya'nın Varşova kentinde kuruldu. I. Dünya Savaşı'ndan sonra Polonya Ordusu'nun takımı olarak kabul edildi. 1949-1957 yılları arasında CWKS Warszawa (Merkezî Ordu Spor Kulübü - Varşova) olarak biliniyordu.Renkleri Yeşil-Beyaz ve kırmızıdan olsumaktadır. Maçlarını 31800 kapasiteli Pepsi Arena da oynamaktadır
         
           Polonya ligini 11 kez ,Polonya kupasını 16 kez , Polonya süper kupasını 4 kez ve Polonya lig kupasınıda 1 kez kazanma basarısı göstermişlerdir

            Geçen sezon Trabzonspor ile aynı grupta yer alan Varşova ekibi, temsilcimize her iki maçta da 2-0'lık skorla boyun eğmiş ve J Grubu'nu son sırada tamamlamıştı.

              2013-14 sezonunu Polonya'da şampiyon olarak tamamlayan Legia, Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandı. 2. Eleme Turu'nda St. Patrick's'i farklı geçen Polonya temsilcisi, 3. Eleme Turu'nda da Celtic'i iki maçta da mağlup etmeyi başardı. Ancak ikinci maçta cezalı oyuncu oynattıkları gerekçesiyle hükmen mağlup ilan edilmiş ve UEFA'nın kararıyla Avrupa Ligi'nin yolunu tutmuştu.


               Bu sezon sadece Katowice'den Lukasz Budzilek'i kadrosuna katan Polonya temsilcisi, Metalist'ten sonra temsilcimizi en çok zorlayacak ekip olarak gözüküyor. Bilindiği üzere Legia Varşova'nın oldukça ateşli bir taraftar grubu bulunuyor. Lige mağlubiyetle başlamasına karşın durumu iyi toparlayarak 2. sıraya kadar yükseldiler.

         

0 yorum:

Yorum Gönder